Díjat nyert New York-ban a Virtuózok versenyzője

Díjat nyert New York-ban a Virtuózok versenyzője

Első helyezett lett New Yorkban a VIVO – International Youth Music Competition nevű zenei versenyen a Virtuózok versenyzője, a 16 éves fuvolista, Wendler Enikő – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében pénteken a Virtuózok. Magára a megmérettetésre november 20-án került sor. A VIVO-n négy korcsoportban versenyeztek egymással a világ számos országából érkezett ifjú muzsikusok.

Enikőt Bálint János fuvolaművész és Lengyel Andrea zongoraművész segítette a felkészülésben, míg az amerikai nagyvárosban Malgorzata Goroszewska zongoraművész volt a partnere.

A fiatal zenészre egyébként további feladatok várnak New Yorkban, hiszen első díjasként meghívót kapott 2016. december 4-re, a Merkin Concert Hall-ba, hogy vegyen részt a nyertesek koncertjén.

Wendler Enikő 9 évesen kezdett fuvolázni Marosné Kovács Tünde növendékeként Győrben. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Konzervatóriumában Romos Zsolt tanítványa. Idén felvételt nyert a bécsi Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, ahol zenei fejlődését Esther Auch és Doris Nicoletti irányítják.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »