Die Welt: “Ma megkezdődik a kínai évszázad”

Die Welt: “Ma megkezdődik a kínai évszázad”

/Echo TV mai nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor/

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tegnap este interjút adott Donald Trump amerikai elnök azon tegnapi bejelentése kapcsán, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Az amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű európai portálja az interjút ezzel a címmel fejelte meg: „Egy luxemburgi nem fél egy amerikaitól”. Alcíme: „Most, hogy Amerika le akar válni  nemzetközi  kapcsolatairól, a Kínával való kapcsolatok fontosabbak lesznek”.

Brüsszelben egyébként a mai EU-Kína csúcstalálkozón írják alá Kína és az unió, illetve az uniós országok vezetői  közös klíma nyilatkozatukat.

Hírdetés

A jobboldali német Die Welt napilap a témában Hans Joachim Schellnhuberttel, a potsdami Klimakutató Intézet igazgatójával, a német kormány éghajlatügyi tanácsadójával készült interjújának ezt a címet adta: „A mai döntéssel vége az amerikai évszázadnak. Megkezdődhet a kínai évszázad.”

Ugyancsak a Die Welt készített interjút Katja Kippinggel, a Die Linke, a német Baloldal pártjának elnökével, aki kijelentette: a klímamegállapodás amerikai otthagyása bolygónk elleni hadüzenet.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette: országa ballisztikus rakétáinak 99 százaléka harci készültségben áll, idézi őt a PressTV, az angol nyelvű globális iráni tévéállomás. Kijelentette, „a stratégiai rakétaerőket olyan szinten tartjuk, ami lehetővé teszi, hogy az atomtámadás elleni védelmet megbízhatóan ellássa”. Minderre azután került sor, hogy az Egyesült Államok az elmúlt időkben elsősorban az orosz határok mellett háborús készülődések sorát foganatosította, arra


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »