Diákoknak veszett nyoma egy walesi nemzeti parkban

Huszonnégy tizenéves diák tűnt el szerdán a Wales hegyvidéki részén fekvő Brecon Beacons nemzeti park területén, a hatóságok mentőakciót indítottak – számolt be a BBC brit közszolgálati televízió Twitter-oldalán. Telefonon már sikerült kapcsolatba lépni velük.

A BBC közlése szerint három hegyimentőcsapat és a rendőrség is részt vesz a Tafarn Y Garreg vendéglátóhely közelében zajló keresésben. A brit parti őrség egyik mentőhelikopterét szintén a helyszínre irányították.

Mark Moran, a mentőcsapat egyik munkatársa azt mondta, hogy telefonon már sikerült kapcsolatba lépniük az eltűnt diákcsoportokkal – hat-hat diákból álló négy csoporttal –, akik felnőtt kíséret nélkül tűntek el.

A helyi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a térségben tapasztalható zord időjárás miatt aggódnak a fiatalok egészsége miatt. Két diáknál a kihűlés jelei jelentkeztek.

A rendőrség nem erősítette meg az eltűnt tanulók számát.

A tanulók a nagy presztízsű brit királyi díj, a Duke of Edinburgh Award nyertesei. A díj része a walesi túra is. 14–21 éves fiatalok, akiket a Fülöp herceg által alapított szervezet személyes kibontakozásukban kíván támogatni azzal, hogy részvételi lehetőséget biztosít számukra kalandos és sportkirándulásokon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »