Devizahiteles kálváriája – „5 év után sem fizetek”

Ötéves kálvária után úgy döntött a kiskunmajsai devizahiteles asszony, hogy elölről kezdi a perét, az OTP Bank helyett az OTP Faktoring ellen – jelentette a devizahitelesek ügyét felkaroló Magyar Szociális Fórum kedden, az érintett tájékoztatása alapján.

A kecskeméti törvényszék 2014-ben teljesen semmissé nyilvánította a szerződését az összes kereseti pontban, és Horváthné Szalágyi Erzsébetnek adott igazat. Az OTP Faktoring fellebbezett, jóllehet egyetlen tárgyaláson sem vett részt a 2011 óta eltelt öt év alatt. Horváthné úgy érezte, hogy ötévi bizonyítás után nincs többé szükség igazának bizonyítására. Bizonyítsa a bank az igazát, ha tudja! A bíróság befogadta az OTP 2016-ban benyújtott keresetét, és pert indított Horváthné ellen, dacára a kecskeméti ítélőtábla semmisítő ítéletének.

Az asszony szerint a bíróság politikai befolyás alatt áll, és „ki van adva, hogy mit kell ítélni. Nem szabad az adósnak nyerni a pert”.
„Tartom a szavam: az évszázad csalásáért nem fizetek. Nem, hagyom, hogy a politika diktáljon! – közölte az MSZF-el.
Az újabb per első tárgyalása a Kiskunhalasi Járásbíróságon lesz 2016. november 23-án 8.30 órakor egy olyan OTP-s peranyaggal, ahol olyan előzetesen eldöntendő kérdések szerepelnek, amelyek a per megindulását is ellehetetleníthetik az „adós” javára – vélekedett Horváthné.

Kiskunmajsa, 2016. november 22. kedd (MSZF)

NIF

Kategória:Belföld, Hírek, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »