Deteki állatkínzás: vádemelést javasolnak

Vádemelési javaslattal zárult a deteki alpolgármester fia és társa ellen állatkínzás ügyében folytatott nyomozás – tudta meg lapunk a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Mint ismert, idén év elején került a nyilvánosságra egy felvétel, amelyen az látszik, hogy a deteki alpolgármester fia, K. István káromkodik, és bézbólütővel rávág egy földön fekvő kutya fejére. Az eb a bántalmazás következtében elpusztult. A hatalmas felháborodást kiváltó eset tavaly nyáron történt, a nyomozás a deteki alpolgármester fia és a felvételt készítő férfi ellen azután indult, hogy a képsorokat néhány hónappal ezelőtt valaki elküldte a rendőrségnek.

Dobi Tamás rendőr százados pénteken megerősítette: szakértők bevonásával folyt a nyomozás állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a 17 éves K. István és 20 éves H. Patrik deteki lakosok ellen. A rendelkezésre álló információk alapján a két férfi 2015. július 19-én a délelőtt órákban Deteken bottal bántalmazott egy kutyát, amely ennek következtében elpusztult. Az Encsi Rendőrkapitányság az ügyet lezárta, és az illetékes járásügyészégnek vádemelési javaslattal küldte el az iratokat.

Ismert, a videó nyilvánosságra kerülése után Gulyás Erzsébet alpolgármester távozását követelték többen, köztük a Jobbik országgyűlési képviselője, valamint közel húszezer aláíró az interneten. Az alpolgármester egy a lapunknak korábban adott interjúban elnézést kér a fia nevében gyerek „hibájáért” minden jóérzésű embertől és az állatbarátoktól. Ugyanakkor nyomatékosította is, hogy nem mond le a tisztségéről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »