Détári: Pontot, pontokat szerez a csapat az Eb-n

Détári Lajos szerezte a magyar válogatott eddigi utolsó találatát labdarúgó-világversenyen, az 1986-os mexikói vébén. Az egykori világválogatott támadó optimistán várja a nemzeti tizenegy Eb-szereplését, szerinte akár több pontot is szerezhet a csapat. Az eddigi felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a védekezés ugyan összeállt, a támadójátékon azért van még mit javítani.

Harminc év telt el azóta, hogy magyar játékos világeseményen gólt szerzett. Détári Lajos, a kispesti kedvenc Kanada hálóját zörgette meg az 1986-os világbajnokságon. Azóta felnőtt másfél nemzedék, amely nem látta hazája válogatottját se kontinenstornán, se vébén.

Tavaly év végén azzal, hogy Norvégiát oda-vissza vertük, megtört az évek óta tartó átok, és a magyar válogatott újra Európa-bajnokságon szerepelhet. Détári Lajos pedig optimistán várja a nemzeti tizenegy franciaországi szereplését. Mint a korábbi világválogatott az MNO-nak elmondta, szerinte nemcsak pontot, pontokat szerez a csapat a nyári tornán.

„Van még mit csiszolni”

Arra a kérdésre, hogy miként látja az elmúlt két felkészülési mérkőzésen – Horvátország és Elefántcsontpart ellen – futballozó válogatott játékát, jelezte, jól látható, hogy a csapat védekezése összeállt, ám a támadójátékon „van még mit csiszolni”. Détári felhívta a figyelmet Bernd Storck korábbi szavaira; a jelenlegi szövetségi kapitány már hetekkel ezelőtt arról beszélt, hogy a válogatott jó úton halad a felkészülésben, ám az ausztriai tréningek második fázisában kap majd csak kiemelt szerepet a labdabirtoklás és a helyzetek kialakításának gyakorlása.

Tippre a hatvanegyszeres válogatott nem vállalkozott azzal kapcsolatban, hogy ki lehet az, aki megtöri az évtizedek óta tartó gólcsendet, azért annyit elmondott, hogy egy Dzsudzsák-szabadrúgásban vagy egy pontrúgás utáni Böde-fejesben ott rejlik a gól lehetősége.

Détári az Eb hivatalos relikviáit bemutató szerdai eseményen kiemelte, itt a lehetőség, hogy a csapat három meccsen megmutassa magát. A végső tippjét a Ferencváros egykori edzője a tornagyőzelemmel kapcsolatban Németországra tette le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »