Demokrata kakasviadal

(…) Nagyon nehéz ilyenkor rendet tenni, mert mindenki mondja a magáét”. – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. „Bennem nincs sértettség, harag”, tette hozzá a DK elnöke. Gyurcsány szerint a szocialistáknak „köszönhető” a Fidesz sikere Dunaújvárosban.

Azt mondja, tisztán látszik, ha a baloldali ellenzék összefogott volna, győznek. Szerinte a demokratikus ellenzék pártjai, a DK, az MSZP és a PM együttesen meggyőző fölénnyel verték volna meg a Fideszt, “ha az MSZP tisztességesen viselkedik”.  Hozzátette: korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson.

(…) Gyurcsány Ferenc elmondta, amikor a dunaújvárosi képviselői hely megürült, ő felhívta Tóbiás Józsefet azzal, hogy ez a hely most a DK-é. A szocialisták elnöke akkor azt mondta, rendben, aztán mégis meggondolták magukat.

(…) Tóbiás azt mondta, Gyurcsány Ferenc valóban felhívta, de ő azt mondta, hogy felhívja a helyieket, és ha ők is azt gondolják, hogy a DK-é a hely, akkor rendben van. A helyiek azonban azt mondták, nincs érvényes megállapodás. Tóbiás szerint a DK elnöke hazudott, amikor azt mondta, ő rábólintott a megállapodásra.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »