Demján: Paraziták lopták a takarékok vagyonát

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnöke szerint sikerül megakadályozni, hogy ellopják a takarékszövetkezet vagyonát.

Demján Sándor az OTSZ elnökségének elnöki fórumát követő sajtótájékoztatón csütörtökön, Budaörsön kijelentette: egy megtervezett bűnszövetkezet volt, ami a takarékszövetkezeti rendszer félelemben tartásán keresztül, „jogi csűrcsavarral élve”, erkölcsileg nem elfogadható módon gazdagodott meg – írja az MTI.

Hozzátette: büszke arra, hogy nyílt levele hatására is sikerül megakadályozni, hogy egy „parazita csoport” szívja ki a takarékszövetkezet vagyonát, akár 70-80 milliárd forintot. Mint mondta, a lopás az lopás, és itt kisemberek kisemmizése folyt, mintegy 130 ezer kisrészvény-tulajdonos megdolgozott, felhalmozott jövedelmét és pénzét lopták el.

Demján az ominózus, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében korábban azt írta, Spéder Zoltán és társai céghálót szőnek a takarékszövetkezeti szektor köré.

Elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása alapján 2012-ben még 10 milliárd forintos vagyonnal (adózott eredménnyel) rendelkezett az akkori szövetkezeti szektor. Pár év alatt a 10 milliárd forintos eredmény 2 milliárd forint veszteségbe ment át, miközben a „profitcentrum”, a Takarékbank eredménye 200 millióról 3,2 milliárd forintra nőtt – ismertette.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »