"Délvidéki Utazás 2016"

Mintegy száz délvidéki és magyarországi középiskolás indul útnak a hétvégén felfedezni a Délvidék történelmi és kulturális kincseit.

Április 22. és 24. között ötödik alkalommal valósul meg a középiskolásokat megszólító „Délvidéki Utazás”, a Rákóczi Szövetség Diákutazatási Programjai keretében. Az utazásba közel száz magyarországi és délvidéki középiskolás kapcsolódik be 10 dél-magyarországi és 4 délvidéki középiskolából.

A program fő célja, hogy a határ két oldalán élő középiskolás diákok egy jó hangulatú és tartalmas hétvége keretében megismerjék egymást és a Délvidék magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit.

A kirándulás programja érinti Szabadkát, a bácsi és a nándorfehérvári várat, Újvidéket, Temerint, Csúrogot, Nagybecskereket és Elemért.

Magyarországi résztvevő iskolák:

Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola; Gyulai Karácsony János Katolikus Gimnázium – Hunyadi János Ifjúsági Szervezet; Hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium; Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola; Hódmezővásárhelyi HSZI Corvin Mátyás Tagintézmény; Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma; Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium; Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakközépiskolája; Szolnoki Széchenyi István Gimnázium; Tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnázium.

Délvidéki résztvevő iskolák:

Adai Műszaki Iskola; Óbecsei Gimnázium; Szabadkai Egészségügyi Középiskola; Tóthfalusi Nyers István Akadémia.

A kiránduláson térítésmentesen vehetnek részt a diákok és kísérőtanáraik.

A Rákóczi Szövetség Diákutazatási Programjai keretében idén már több mint 3 500 Kárpát-medencei középiskolás utazhatott egy másik szomszédos országba magyar diáktársaihoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »