Dél-Afrikában is a bűnöző az áldozat: súlyos börtönre ítéltek két fehér földművest egy réztolvaj néger móresre tanításáért

Tizennégy és tizenegy év börtönbüntetésre ítélt pénteken egy dél-afrikai bíróság két fehér bőrű földművest, akik a vád szerint egy koporsóba kényszerítettek egy fekete férfit, amit videóra vettek, miközben azzal fenyegették a férfit, hogy rágyújtják a koporsót.

A dél-afrikai ország északkeleti részében fekvő Middelburg város legfelsőbb bírósága pénteken közzétett ítéletében a két vádlottat gyilkossági kísérletben, emberrablásban és megfélemlítésben találta bűnösnek.

Az ügyben eljáró Segopotje Mphalele bírónő elmondta, hogy a két vádlott nem tanúsított megbánást, és végig kitartottak amellett, hogy semmi rosszat nem tettek. „A vádlottak viselkedése leginkább embertelen és undorító volt” – jelentette ki Mphalele az ítélet felolvasása közben. „El sem lehet képzelni az áldozat által megtapasztalt fájdalmat és traumát” – tette hozzá.

Hírdetés

A két földműves azzal próbált védekezni, hogy állításuk szerint a "sértett" rézkábelt lopott tanyáikról.

Az "áldozat", Victor Mlothshwa ellen elkövetett bűncselekményeket megörökítő videofelvétel tavaly novemberben jelent meg a Daily Sun nevű dél-afrikai bulvárlap internetes felületén. A videón két férfi látható a dél-afrikai földművesek hagyományos viseletében, amint – a Dél-afrikai Köztársaság egyik hivatalos nyelvének számító, a hollandból önállósodott – afrikaans nyelven közli áldozatával, hogy le fogják önteni olajjal, és azzal fenyegetik a koporsóba már bekényszerített fekete férfit, hogy egy kígyót engednek be mellé.

Az incidens általános felháborodást váltott ki mind a dél-afrikai politikai pártok, mind a lakosság részéről.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »