Dél-Afrikába készül a magyar járműépítő csapat

Szuper áramvonalas, karosszériája 6 négyzetméternyi napelemből áll – a kecskeméti egyetemisták GAMF csapata által épített napelemes jármű az egyetemi csapatok nemzetközi versenyének keretében Dél-Afrika meghódítására készül.

Új kihívást keresett magának a Kecskeméti Főiskola járműépítő eco-marathon csapata, amely néhány év alatt a világ élvonalába küzdötte fel magát Megaméter nevű benzines járművével. Most saját fejlesztésű és építésű napelemes autójukkal, a MegaLuxszal készülnek átszelni Dél-Afrikát.

Kutasi Zoltán, a Kecskeméti Egyetem Járműtechnológiai tanszékének munkatársa, a magyar csapat kapitánya a Kossuth Rádió G7 című gazdasági magazinjában elmondta: a Megaméterrel az volt a céljuk, hogy 1 liter benzinnel 1000 kilométert tegyenek meg. Ám a végeredmény ezt jóval meghaladta, a versenyautó ugyanis 3082 kilométert tett meg 1 liter benzinnel a 2009-ben Finnországban megrendezett versenyen.

2013-ban Ausztráliába látogatott el a csapat a World Solar Challenge-re, ahol eldöntötték, hogy napelemes autót fejlesztenek – mesélte Kutasi Zoltán.

A MegaLux, az első magyar fejlesztésű solar versenyautó 2015-ben készült el.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A kapitány elmondta: az autó egyszemélyes, 4,5 méter hosszú és 1 méter 80 centiméter széles, karosszériája 6 négyzetméternyi napelemből áll.

A jármű összesen 170 kiló, míg egy normál autó másfél-két tonnát is nyomhat – fűzte hozzá az eco-marathon csapat alapító tagja.

A MegaLux első sikerét 2015. októberében, Ausztráliában érte el, amikor az induló 46 csapat közül hetedikként értek célba: a futamon Darwinból kellett a lehető legrövidebb idő alatt eljutni Adelaide-be, Dél-Ausztráliába – a két város között 3022 kilométer a távolság, a csapat ezt 42 óra 4 perc alatt tette meg, 80 km/óra átlagsebességgel.

Kutasi Zoltán és csapata szeptemberben áll rajthoz a Dél-afrikai Köztársaságban; a futam Pretoriából indul és Fokvárosban található a célvonal, vagyis összesen 15 ezer kilométert kell megtenniük a versenyzőknek.

Érdekesség, hogy a versenyre a közutat nem zárják le, az autókat a közlekedési hatóság levizsgáztatja és rendszámot is kapnak a járművek, így a közúti forgalomban haladnak majd a versenyzők.

A napelemes kocsi bal kormányos, Dél-Afrikában azonban jobb kormányos közlekedés van, de a csapattagok majd bérelt autókkal, folyamatosan segítik kívülről a pilótát, hogy a végeredmény minél jobb legyen – fogalmazott Kutasi Zoltán, aki azt is elmondta, hogy az autó nagyon könnyű és áramvonalas, így olyan érzés vezetni, mintha fel lehetne vele szállni a levegőbe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »