Dekanoidze: az orosz titkosszolgálatok destabilizálni akarják a bűnügyi helyzetet Ukrajnában

Az ukrán „törvények rablói” az orosz titkosszolgálatok érdekeit védik, egyesek pedig közülük képesek az ukrán politikusokkal is tárgyalni – fejtette ki véleményét Hatyija Dekonaidze, a Nemzeti Rendőrség vezetője az Lb.ua ukrán hírportálnak adott interjújában.

A “törvény rablói” olyan bűnelkövető személyek, akik Ukrajna bűnügyi helyzetét akarják destabilizálni – magyarázta Dekonaidze. A Nemzeti Rendőrség vezetője biztos abban, hogy ezek a “rablók” – legyenek azok oroszok, ukránok, grúzok – az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) érdekeit szolgálják. 

Dekonaidze úgy gondolja, hogy a “törvény rablói” ukrán politikusokat is a befolyásuk alá vonhatnak, és így bekerülhetnek az ukrán politikába, ahogy ez korábban Grúziában is megtörtént.

A Nemzeti Rendőrség vezetője emlékeztetett, hogy Grúziában elfogadtak egy törvényt, amelyik felelősségre vonja azokat a személyeket, akik tagjai ennek a „rabló világnak, az Ukrán Legfelsőbb Tanács azonban elvetetette az erről szóló törvénytervezetet – tudatja az RBK-Ukrajina.

Megbukott a Nemzeti Rendőrség Ukrajnában?

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Khatia Dekanoidze, FSZB, Ukrajna, ukrajnai hírek, bűnügy, Oroszország, Ukrán Nemzeti RendőrségForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »