Dédában is sikerrel használják a Phylazonitot

A dédai Jurcsenko farmergazdaságnál is alkalmazzák a baktériumtrágyát, ahol az őszi búza mellett a zabos bükköny alá vittek ki belőle.

Ahogy Kemény Csaba elmondta, az őszi búza vetése előtt egy nyolchektáros tábla öthektáros részén alkalmazták a Phylazonitot. Késő délután vittek ki belőle 10 litert hektáronként, hogy minél kevesebb napfény érje a hasznos talajbaktériumokat, majd betárcsázták a búzatarlót. A farmergazdaság alapítója megjegyezte, hogy fejlettebbek a növények a kezelt területen, s szebb a színük is.

Egy másik mezőn, a Kohut-tanya környékén zabos bükkönyt vetettek idén tavasszal, s itt is kipróbálták a Phylazonitot: egy hektárra számítva 10 liter vittek ki belőle a vetést megelőzően. „Már most látszik, hogy dúsabb, magasabb az állomány azon a hathektáros részen, ahol baktériumtrágya segíti a növények fejlődését, így nagyobb szénatermést produkál majd e terület” – húzta alá Kemény Csaba.

B. L.

Aki érdeklődik a Phylazonit iránt, keressen bennünket Beregszászban, az Európa-Magyar Házban, a Széchenyi

Címkék: mezőgazdaság, Kárpátalja, Beregdéda, gazdaságKárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 23. számTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregdédaRovat: GazdaságForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »