Debrecenben nem tetszett mindenkinek a Rostás Winnetou felzárkóztatási program

A debreceni közgyűlés egyik jobbikos tagja, Ágoston Tibor nem szavazta meg az önkormányzati ösztöndíjat egy cigány fiatalnak. Felszólalásában elmondta, szerinte a fiú nem érdemelte ki a támogatást, mert hiányosságai vannak. A két fiatal támogatásáról szóló javaslatot végül 29 igen és egyetlen nem szavazattal elfogadták.

Az önkormányzati képviselő úgy vélekedett: "ha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és ne olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem" – mondta a jobbikos képviselő, majd hozzátette: vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program.

//rtl.hu/embed/1128923

A debreceni jobbik vizsgálatot indít

A debreceni Jobbik közölte: belső vizsgálatot indítanak az ügyben. Azt ígérik, nem marad következmények nélkül Ágoston kijelentése.

A debreceni négytagú Jobbik-frakcióból egyedül Ágoston Tibor szavazott nemmel a tehetséggondozó programról és az ahhoz kapcsolódó támogatásról szóló előterjesztésre. Ágoston Tibornak – állítása szerint – nem volt tudomása a két támogatandó gyermek származásáról, és mivel hátrányos helyzetű, jól tanuló, tehetséges gyerekek továbbtanulását támogató programról volt szó, véleménye szerint az egyik gyermek nem felelt meg a három kritériumból kettőnek, ezért szavazott nemmel a napirendi pontra – írja közleményében Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője.

Hírdetés

"A döntéséhez fűzött megjegyzését – amely a közgyűlésen elhangzott -, elfogadhatatlannak tartjuk, azzal a többi debreceni jobbikos képviselő nem tud és nem is kíván azonosulni. A debreceni Jobbik belső vizsgálatot indít Ágoston Tibor közgyűlésen elhangzott kijelentései kapcsán. Az eljárásnak következménye lesz" – zárul a közlemény.

(Index – RTL Híradó nyomán)

Nagyon rendes a bíróság: részletben is kifizetheti a 750 ezret a holokamuzó jobbikos képviselő

Elítélte a holokamuzó jobbikost a debreceni közgyűlés, mert tagadja a "világtörténelem legnagyobb bűnét" – de a méltatlanságot nem tudták kimondani

A debreceni közgyűlést is megihlette a kertészprogram: kizárhatják Ágoston Tibort a holokamuzásért

Újabb elmarasztaló ítélet a szentséges holokausztvallás védelmében: Ágoston Tibor bűnös, fizetnie kell

A legbizarrabb kérés portálunk 9 éve alatt: holoközpont-látogatáshoz nyújtott segítség és Karsai-könyv kellene


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »