Debrecenben kötött ki az olaszoknak szánt cigaretta

Ismét külföldi cigarettacsempészeket lepleztek le a NAV munkatársai. A tetten ért elkövetők előzetes letartóztatásban vannak. A feketepiacon az adózatlan cigarettáért mintegy 400 millió forintot zsebelhettek volna be.

Szerbiából indult az a szlovén kamion, amely a hivatalos okmányok szerint 600 000 doboz cigarettát szállított Románián keresztül, Magyarországon át, végül Záhonynál lépett volna ki az országból. Útközben új úti célként Olaszországot jelölték meg, ám a kamion nem lépte át a határt, hanem egy debreceni telephelyen parkolt le. Megtévesztésként a nemzetközi rendszerben a szállítmányt az olasz vámszerv részéről megérkezettként rögzítették.

A debreceni pénzügyi nyomozók és pénzügyőrök a telephelyen tartott házkutatáskor tetten értek két ukrán férfit, akik éppen a kamionból pakolták a szállítmányt. A helyszínen elfogták a szerb sofőrt is, akitől a prémium márkájú cigaretta mellett a tizenötmillió forint értékű járművet is lefoglalták.

Nagy erőkkel folyik a hálózat magyar vonatkozásának felgöngyölítése. A szerb és ukrán származású férfiakat a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás orgazdaság miatt folyik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Rovatok: KékfényTelepülés: Magyarország›Hajdú-Bihar megye›Debreceni járás›DebrecenCímkék: Debrecen, cigarettacsempészet, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, kékfény, bűnügy, ukrán állampolgárok, külföld, MagyarországForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »