De ki jöhet Orbán után?

Nem titkolt célkitűzésünk, hogy a magyar emberek értelmesen gondolkodjanak, mérlegeljenek, és ezek alapján döntsenek. Ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy helyes adatokat kapjanak. Sajnos elérkeztünk oda, hogy a népet hamis adatokkal, hazugságokkal traktálják. Mivel az olvasók, TV nézők nem tudhatják, hogy melyik adat igaz és melyik hamis ezért előző cikkünkben egy játékot javasoltunk. Bizonyítottuk egy gondolatsorral, hogyan lehet egy igaznak hitt, de hamis adatot kiütni. Ennek a fő fegyvere a gondolkodás! Egy jó példa a gondolkodásra (– NIF szerkesztő): Ezt a cikket itt olvashatja!

A mai témánknál ez a gondolkodás létfontosságú. Ez a téma pedig a következő. A miniszterelnök személye. Nem egyszer azon kapom magam, hogy fideszes szavazókkal vitatkozom. A vita nagyjából a következőképpen zajlik. Rámutatok az Orbán kormány hibáira, bűneire. Leromlott egészségügy, elvándorló munkaerő, orvos és nővérhiány, szakemberhiány, leromlott oktatás, korrupció, lopás, stb. A teljesség igénye nélkül. A vitapartner a következőket szokta válaszolni. A csőd széléről hozták vissza az országot, Görögország szintjén voltunk, stb. Aztán egy idő után az érveimre nem tudnak mit mondani és szinte MINDEN esetben jön a végső adu ász. Na, jó! Igazad van. De ki jönne Orbán helyett? Ilyenkor lemondok az illetővel való további „vitáról”, mert felesleges. Az az ember, aki nem tudja az országot Orbán vezetése nélkül elképzelni a hamis adatok útvesztőjében ténfereg.

A hamis adatok, hazugságok útvesztőjébe került ember, reménytelen helyzetben van.

Nézzük meg az előző cikkben kifejtett gondolatsor szerint ezt a kérdést is. Vagyis gondolkozzunk! Keressük az ellentmondásokat! Van egypár az biztos. Itt van pl. az, hogy a fidesz szavazók nagy része is elismeri, hogy Orbánék lopnak. Őszintén, tisztelt fideszesek, igaz, így van? Valahol zavarja őket is Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Orbán papa, Tiborc vő, Matolcsy és unokatestvérei mesebeli gyarapodása. Azt is tudják lelkük mélyén, hogy ezek az emberek csak strómanok, valójában Orbán pénzét kezelik. Tehát TUDJÁK, hogy Orbán lop. És MÉGIS Orbánt támogatják. Ez bizony ellentmondás. TUDJÁK, hogy Orbán ezerszer, tízezerszer annyit lop, mint a töketlen szocik. A szocikat mégis elzavarták e miatt, Orbánt meg támogatják.

Az előző kormányt 300 forint vizitdíj és tervezett tandíj bevezetése miatt elzavarták. Most, hogy az egészségügy rosszabb állapotban van, mint 10 éve volt és az Orbán kabinet ötszörös tandíjat vezetett be, mégis őt támogatják. Mi lehet a magyarázat ezekre az ellentmondásokra? Hiszen egy gerinces ember, egy gerinces szavazó, ha elkergeti az egyik kormányt 1 egységnyi bűn miatt, akkor józan paraszti ésszel el kell, hogy kergesse a következő kormányt, ha az 10, 100 egységnyi bűnt követ el. De nem ez történik. Vagyis két lehetőség van. Vagy azt kell mondanunk, hogy gerinctelenek a fidesz támogatói. De ezt nem szívesen tesszük. Hiszünk abban, hogy nagy részük nem az. A másik lehetőség, hogy meg vannak tévesztve. Hogyan lehetséges mindez?

Tudják, gondolkodjunk! Mikor dönt általában egy ember ésszerűtlenül? Egy ilyen eset van, amikor elragadják az ÉRZELMEK. Az érzelmek felülírják a józan ÉRTELMET! Pl. a szerelmes emberre szokták mondani, hogy vak. És ez igaz is. Elvakítják az érzelmei. Egy szülő az értelemre fittyet hányva bemegy az égő házba, hogy kimentse gyermekét.

A politikusok sokszor kihasználják az emberi érzelmeket. Egy katonai induló hallgatása közben érzelmeink elragadnak minket. Libabőrösek leszünk, képviseljen az az induló bármilyen ordas eszmét is.

Az érzelmek felkorbácsolásához elég egy dal.

A rendszer hitványságától függetlenül mindannyiunkat elragadnak az érzelmek.

Éppen ezért rendkívül veszélyes dolog az érzelmekkel való játék!

Nos, erre játszik az Orbán kormány! Nem kormányoz, hanem olyan helyzetet teremt, hogy az érzelmeink hatására döntsünk. Csakhogy nem mindegy, hogy melyek ezek az érzelmek. „Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!” – hirdette a fidesz a 2010-es választások előtt. Ma már nem a szeretet, hanem a gyűlölet és a félelem erejében hisz. És sikerrel jár. Habony és Finkelstein tanácsadók hatására keresi, kutatja azokat a helyzeteket, melyekben félelmet és gyűlöletet lehet kreálni. Ellenséget kell gyártani! Így lett ellenség először a rezsit szedő multinacionális cég. 2013-ban lett is nagy rezsiharc. Igen ám, de azóta hová tűnt? Annak ellenére, hogy 2013 óta harmadára, felére esett a gáz világpiaci ára miért nem csökkentik itthon a gáz árát? Ez ellentmondás! Nos, miért nem? Azért, mert jobb, erősebb félelmet és gyűlöletet keltő lehetőség bukkant fel a láthatáron. Ez volt a migrációs hullám. Mivel kormány ebben nagyobb lehetőséget lát jelenleg ez határozza meg a kommunikációt. És működik, az emberek RETTEGNEK! Okkal? Részben igen. Ki ne tartana a terrorizmustól? Fel van nagyítva a probléma? Hát persze! Rengeteg pénzbe kerül mindez? Hát hogyne! Ezt a pénz lehetne az egészségügyre és az oktatásra költeni? Természetesen! De akkor veszélyben lenne a fidesz többsége.

A félelemmel teli embert könnyű “megmenteni.”

Tudják, keressük az ellentmondást! Megállítottuk a migrációt! – hirdeti a kormány. De hát, akkor hogyan lehetséges az, hogy ezek a szerencsétlen migránsok nálunk vágják át a kerítést és akarnak betörni Ásotthalomnál egy rozzant tanyára. Toroczkai mezőőr fekteti meg őket! Érdekes! Miért nem mennek ezek a migránsok Horvátország és Szlovénia felé. Ott nem kell kerítést vágni és mezőőrség sincsen. De nem! Ők Ásotthalomra akarnak éppen betörni. És ha Toroczkai nem figyel már fel is húzták volna Ásotthalom Fő utca 12. szám alá a mecsetet. De őszintén, ez hihető? Ennél már azt is jobban el tudom képzelni, hogy néhány fizetett statisztát alkalmaznak migránsnak, hogy lám-lám itt vannak, betörtek. Felvetődnek a kérdések. Hány embercsempész bandát számolt fel a TEK és a magyar rendőrség? Hány embercsempész ellen emelt vádat a magyar ügyészség? Hány megállapodást kötött a magyar kormány a szerb kormánnyal, hogy azok küldjék vissza a küldő országokba a migránsokat?

És akkor előjöhet az eredeti kérdés! Ki jönne Orbán helyett? Ki lehetne Orbán után? A válasz a következő. Akire hat az orbáni propaganda annak senki. Ő érzelmileg dönt. Ő elsüllyedt a félelem mocsarában. Hiába TUDJA értelmével, hogy Orbán borzasztóan kormányoz, hogy sok minden nagyon rossz, hogy Orbán lop. ÉRZELMI kötöttsége, a félelem és a gyűlölet megköti az kezét, felülírja az értelmét. Őneki nem jöhet senki sem Orbán után, csak a nemzethalál.

Egy olyan ember, aki meg tud küzdeni a félelmével és leveti a gyűlöletét, rájön, hogy BÁRKI jöhet Orbán helyett, nem lesz rosszabb. Ha a szomszéd 88 éves Juliska néni jön az sem baj, mert legalább NEM ÁRT. Ha valaki nem árt, az már nagyon jó dolog. Ha esetleg meg egy jó szándékú, hozzáértő ember jön helyette, akkor az még hozzá is adhat az ország teljesítményéhez. Mekkora nyereség lenne!

Nehogy azt higgye valaki is, hogyha nem Orbán a miniszterelnök, akkor itt holnap migránsok grasszálnak az országban. Ez ostobaság. Aki ezt elhiszi, az retteg, olyannyira fél, hogy vak lett, mint a szerelmes ember.

De hát akkor miért csinálja mindezt Orbán Viktor? – teheti fel valaki a jogos kérdést. Ha gondolkodik, akkor saját maga megadhatja a választ is. Ha megszűnne a félelem és a gyűlölet érzelmi satujába szorított rettegés, akkor mi történne egy emberrel? Természetesen előjönne az értelme! Elkezdené kérdezgetni, hogy miért van orvos és nővérhiány? Miért vándorol ki lassan 1 millió magyar? Hogyan lehetséges, hogy minden hatodik magyar gyerek külföldön születik? Miért nem emelkednek a bérek érezhető mértékben a nyugathoz képest? Miért teljesít rosszabbul az oktatás? Na, ezeket a kérdéseket nem szabad feltennie a választóknak! Ha túl sok választó felteszi ezeket a kérdéseket, annak mi a következménye? Kormányváltás! Ezért MINDEN erővel meg kell akadályozni, hogy az érzelmek hálójából kiszabaduljanak a szavazók. És ne legyen kétségünk afelől, ha rendeződik a migrációs válság, a kormány gondoskodik, hogy legyen mitől rettegnünk. Legyen veszély – legyenek azok marslakók vagy Soros György által kifejlesztett magyarokat pusztító vírustörzsek -, és ha lesz veszély, csakis egy valaki mentheti meg a magyar népet. Kitalálják, hogy ki az? Igen! A hős, aki két félidő között feláldozza magát és közpénzből megmenti a magyar nemzetet! De legalábbis kiplakátolja!

Tartson velünk! Gondolkodjon! Megéri!

Szerző: Elek Attila

Forrás: Magyar Közép

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Jegyzet, Publicisztika


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »