De jó nekünk: Orbán szerint sikerült munkát adni az embereknek, lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot

A miniszterelnök szerint Magyarországon a munkaerő elfogyott, sikerült munkát adni az embereknek, lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot, ezért a magyar ipar technológiai színvonalát kell folyamatosan megújítani.

Olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap az Országházban, miután fogadta Mohammad Hamid Anszarit, India alelnökét. A kormányfő sajtónyilatkozatában mindezt azzal indokolta, hogy Magyarországon a munkaerő elfogyott, sikerült munkát adni az embereknek, lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot, ezért a magyar ipar technológiai színvonalát kell folyamatosan megújítani, és ehhez kellenek a beruházások Indiából is.

Orbán Viktor hozzátette: 2014-2015-ben Magyarországon a legnagyobb zöldmezős ipari beruházó India volt, és az ázsiai ország további beruházásokat tervez itt. Mohammad Hamid Anszari sokoldalúnak ás barátinak nevezte a magyar-indiai kapcsolatokat, mint mondta, mindkét ország demokrácia, dinamikusan fejlődő gazdasággal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »