De Gaulle tábornok az arabok integrációjáról 1958-ban

degaulle

Néhány hete jelent meg egy kiváló könyv a francia piacon Jean-Yves Le Gallou tollából, aki már 1985-ben felhívta a figyelmet a bevándorlás igen nagy veszélyére A nemzeti preferencia: válasz a bevándorlásra című könyvében.

Mostani, 482 oldal terjedelmű kötete Bevándorlás: A katasztrófa – Mit tegyünk? címmel jelent meg. Ennek 330-ik oldalán komoly meglepetéssel szolgál. Idézi az akkor ifjú képviselő, Jean-Marie Le Pen – a mai radikális jobboldali Nemzeti Front alapítója – felszólalását a francia Nemzetgyűlésben arról, hogy Franciaországnak mennyire szüksége van az algériai bevándorlókra.

Hírdetés

Az 1958. január 29-én elhangzott igen liberális szövegre De Gaulle tábornok így válaszolt:

„Akik az integrációt papolják, kolibri agyuk van. Még akkor is, ha tudósok. Próbáljuk integrálni az olajat és az ecetet. Rázzuk meg jól az üveget. A végén mindkettő ismét elválik. Az arabok arabok, a franciák franciák. Azt hiszik, hogy a francia test elnyelhet 10 millió muzulmánt, akik holnap 20 millióan, holnapután 40 millióan lesznek? Ha integrálunk, ha minden algériai arabot és berbert franciának tekintenénk, hogyan akadályozzuk meg, hogy a nagyvárosokban telepedjenek le, ahol az életszínvonal sokkal magasabb? A falumat meg nem Colombey-les-Deux Églieses-nek (Két templomú Colombey), hanem Colombey-les-Deux-Mosquées-nek (Kétmecsetes Colombey) neveznék.”

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »