David Duke szenátor szeretne lenni

David Duke szenátor szeretne lenni

Indul a novemberi szenátusi választáson David Duke, az amerikai fehér fajvédő mozgalom egyik ismert alakja, aki e döntését pénteken jelentette be a honlapján.

A Ku Klux Klan fajvédő szervezet egykori vezetője a Republikánus Párt tagjaként David Vitter republikánus szenátor megüresedő helyére akar bejutni az amerikai szövetségi törvényhozás felsőházában. Vitter korábban közölte: nem indul újra a november 8-i választásokon.

Duke a honlapján közzétett videón (itt is elérhető) kijelentette: "Hiszek a mindenki számára egyenlő jogokban, és az összes amerikainak kijáró tiszteletben. Ugyanakkor engem az különböztet meg (a többiektől), hogy egyúttal követelem az európai származású amerikaiak jogainak és örökségének tiszteletét".

Duke Donald Trumppal, a Republikánus párt elnökjelöltjével kapcsolatban elmondta: végtelenül boldogsággal tölti el, hogy Donald Trump és az amerikaiak többsége felkarolja azokat az ügyeket, amelyekért ő maga már évek óta küzdött. "Jelmondatom továbbá is: első Amerika" – hangoztatta.

A Ku Klux Klan volt vezetője korábban egy rádióműsorban kelt Donald Trump védelmére, mentegetve az elnökjelöltnek az egyik szövetségi bíró mexikói felmenőire tett kirekesztő kijelentéseit. Duke korábban is támogatásáról biztosította Trumpot, aki viszont először nem határolódott el a fajvédő aktivistától, majd amikor helyzete már tarthatatlanná vált, azzal próbálta mentegetni magát, hogy nem is tudja, kiről van szó. Pár nappal később – miután szinte egész Amerika erről beszélt – Trump végül elítélte David Duke-ot.

Duke több mint két évtizede Louisiana törvényhozásának képviselője volt, és sikertelenül indult a kongresszusi választásokon. 1991-ben pedig alulmaradt a louisianai kormányzóválasztáson.

Duke 2002-ben bűnösnek vallotta magát abban, hogy megkárosította követőit, és adócsalást is elkövetett. Egy évet töltött egy amerikai szövetségi börtönben, később azonban tagadta bűnösségét.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: David Duke: a médiában dolgozó zsidók folytatnak hadjáratot Trump ellen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »