Dárdai: megérdemelten nyertek a portugálok, Ronaldo igazi csapatjátékos

Dárdai Pál a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság során sokszor elmondta véleményét a meccsekről az egyik legnépszerűbb hazai vlogger csapat, a TheVR csatornáján. Így volt ez a vasárnapi döntő után is, amit Portugália hosszabbítás után nyert meg Franciaország ellen.

“Meccs előtt azt mondtam, hogy nagyobb esélye van a franciáknak, 90 percig jobbak is voltak, volt egy kapufájuk, de azt nem lehet mondani, hogy 110 helyzetet kihagytak. A hosszabbításban viszont jobbak voltak a fürge lábú portugálok, elfáradtak az erős, nagydarab manuszok a franciáknál. A portugálok megérdemelték a győzelmet.”

Dárdai kitért Cristiano Ronaldóra is, akit sérülés miatt hamar le kellett cserélni.

“Öröm volt nézni, hogy milyen csapatjátékos, és hogy mennyire buzdította a csapatát, mennyire nyerni akart. Valahol fent a Jóisten, Fortuna vagy valaki úgy döntött, hogy a portugálok ezt megérdemelték ennyi év után. A franciáknak szerintem jobb csapatuk van, viszont most az a csapat nyert, amelyik a végére ezt meg is érdemelte.”

A TheVR kérdésére Dárdai azért hozzátette, hogy szerinte Ronaldo hibázott Dimitri Payet belépője előtt.

“Szerintem rossz döntést hozott Cristiano Ronaldo, a pályának ezen a területén nem szabad így kitámasztani, oda kínálta saját magát, hogy meg tudják rúgni. Én lefújtam volna, de nem adtam volna sárga lapot, mert ugyan labdára ment, de elkapta a támaszkodó lábat is, majdnem ollóba fogta.”

Mi lehetett a portugál csapat sikere? Dárdai szerint a magyarok ellni meccs után nagyon összerakta a csapat védekezését Fernando Santos, a döntőben pedig Rui Patríció is nagyon jól védett.

– Az edző jól cserélt, a szélső játék erősödött, a kapus pedig jól tejesített, mind a beadásoknál, mind a védéseknél, egyszer szerencséje is volt a kapufánál, de ennyi belefér egy meccsbe. A franciák jól kezdtek, az első 10 percben úgy nézett ki, hogy esélye sem lesz a portugáloknak, olyan erőfölény volt, de nem tudtak gólt lőni. Erről szoktam beszélni, lehet szidni Izlandot a 30 százalékos labdabirtoklása miatt, de azzal is milyen sokáig eljutottak. Minden csapatnak megvan a saját stílusa, ugyanez volt a németeknél, nem tudtak gólt lőni a franciáknak. A portugálok a legjobb pillanatban lőtték a gólt, ki gondolta volna, hogy egy olyan támadó, aki addig nem sok vizet zavart, beáll és egy ekkora bombagólt lő? – mondta Dárdai.

“Nem gondoltam volna, hogy Portugália megnyeri az Európa-bajnokságot, főleg ahogy a csoportkörben játszott, köze nem volt a továbbjutáshoz, viszont lassan kezdtek belejönni. A magyar meccs volt a fordulópont, kaptak három gólt, utána a védekezésüket teljesen átállították. Utána alig kaptak gólt, sokkal szervezettebbek lettek. Nincs igazi labdaszerzőjük, viszont együtt gyönyörűen tolódtak, a labda elleni harcban sokkal szorgosabban vettek részt, mint a korábbi meccseken, talán ez lehetett a siker kulcsa, sokszor a középcsatár is visszalépett védekezni.”

Dárdai a videó végén újra kitért arra, hogy meg kell lovagolnia a hazai szövetségnek és kluboknak azt a sikert, amit a magyar válogatott elért az Európa-bajnokságon.

“A focit most nem fogják többen szeretni, de olyan dolgot láttak a fiatalok, amit ők is elérhetnek, sokkal nagyobb önbizalommal mennek majd futballozni. Ezt kell meglovagolni, erre kell építeni, ez olyan motivációt ad, amitől szorgalmasabb tudsz lenni, emiatt lehet, hogy nem a számítógépet fogod nyomkondni, hanem elmész játszani. Kirúgod a szomszéd ablaküvegét, mint régen, aztán nem is lesz mérges a szülő, mert focizik a gyereke. Rám a mai napig büszkék a szomszédok, pedig sok garázsajtót rúgtam szét, az összes szellőzőnyílást lerúgtam. Akkor kiabáltak velem, most meg büszkén mesélik, persze, hogy emlékszem erre. “

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Dárdai újra megpróbálja szerződtetni Dzsudzsák BalázstA Bundesliga játékosai szerint Dárdai Pál az év edzője NémetországbanRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, EURO 2016, Dárdai Pál, Cristiano Ronaldo, Portugália, 2016-os franciaországi Európa-bajnokságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »