Dárdai fontos dolgot kért a klubok tulajdonosaitól

Dárdai fontos dolgot kért a klubok tulajdonosaitól

Ingyen engedné be a nézőket a stadionba az első NB I-es fordulóban. Nézőszám-emelkedés nélkül szerinte értelmetlen volt az Eb-menetelés. A vb-selejtezőkön pedig helyt kell állni, különben mehetünk vissza a balettbe ugrálni.

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA találja!

Az Index szemlézte a szerdán megjelenő Forbes Magazint, a magyar kiadásnak interjút adott Dárdai Pál. A portál szemelvényszerűen idéz az interjúból.

Dárdai úgy véli, ha az NB I első néhány fordulójában nem mennek ki többen a stadionokba, mint korábban, akkor nem sok értelme volt a válogatott Eb-menetelésének. Ugyanígy vélekedik a vb-selejtezőkről is: ha ott kudarcot vallunk, visszasüllyedünk az Európa-bajnokság előtti szintre.

A tréner szétvert szurkolói kultúráról beszél, melyet helyre kellene állítani.

Korábban már javasolta, most újra ajánlja: a klubvezetők engedjék be ingyen a nézőket a stadionokba az első fordulóban.

Az MLSZ-nek Dárdai szerint magas felkészültségű edzőket kellene szerződtetnie a gyerekfocisták mellé, mert sem a megfelelő futógyorsaság, sem a gyors gondolkodás nincs meg már a kicsiknél sem. Az új stadionoknak örül.

Bernd Storcknak sms-t írt a sikeres Eb-szereplést követően, mint mondja a német szövetségi kapitány remekül épített arra a szervezettségre, amit korábban ő alakított ki a válogatottnál. Dicsérte kollégáját, úgy látja, fizikailag nagyszerűen felkészítette a játékosokat, így a mérkőzések hajrájában sem küzdött senki problémákkal.

Dárdai Pál berlini munkájáról elmondta, örül, hogy ott maradt, mert itt adott a lehetőség a fejlődésre. Akkor is sok tapasztalatot gyűjtött, amikor jól nem ment annyira a csapatnak, és akkor is, amikor hullámvölgyben voltak.

Kitért rá, több alkalommal is összetörte a mágnestáblát a Hertha öltözőjében, de soha nem kiabált a játékosokkal,

előbbi inkább egy trükk volt, hogy hasson a futballistáira. Hozzátette, ha úgy érzi, már nem tud hatni a labdarúgókra, azonnal megy vissza a Hertha utánpótlásába dolgozni.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kedden az Rbb-online-nak adott interjút arról, vajon miért szenvednek a nagy csapatok az Eb-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »