Dárdai elmondta, mi lehet az Izland elleni meccs kulcsa

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az Izland elleni meccsre fejben és fizikálisan kell regenerálódnunk, illetve ezúttal nekünk kell jó taktikát választanunk.

A jelenleg a Hertha BSC vezetőedzőjeként dolgozó Dárdai Pál szerint két fontos dolgot kell megtenni az Izland elleni találkozó előtt. Egyrészt fejben és fizikálisan kell regenerálódni, másrészt ezúttal a magyar csapatnak kell jó taktikát alkalmaznia, szemben az osztrákok elleni mérkőzéssel, amelyen az ellenfélhez alkalmazkodtunk – mondta a szakember az M4-nek. Hozzátette, az északi együttes ellen türelmesen kell játszani, hogy az ellenfél játékosai kijöjjenek, ezek után pedig lehet kontratámadásokat vezetni.

„Az izlandiak pontrúgásban nagyon jók. Az utolsó négy-öt meccsükön szinte csak pontrúgásból, pontrúgásból lepattanó labdákból rúgták a gólokat. Nagyon fegyelmezettek, kevés gólt kapnak” – emelte ki a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya.

Jelezte, hogy ugyan vannak technikailag jól képzett játékosaink, és fizikálisan is rendben vagyunk, ettől függetlenül az izlandiakat nehéz lesz kipasszolni, jól tömörülnek, a szélről beadott labdákat pedig kifejelgetik.

„Abban bízom, hogy a németekhez hasonlóan mi is egyre jobbak leszünk, sokáig bírjuk. A magyar csapat kihozta a száz százalékot az első meccsből, ezt kell tartania” – fejezte be gondolatmenetét a szakember. Szerinte Fiola Attila hiánya nagy veszteség lenne.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »