Dárdai: Ebben a legrosszabb a Hertha – újabb gigász vár rá

SportNémetország

Nem véletlenül emelte ki Dárdai Pál emlékezetes, kirohanással is vegyített, a Borussia Dortmund elleni kupaelődöntőt követő nyilatkozatában azt, hogy a Borussia elsősorban sebességben nőtt a berliniek fölé a 3-0-s meccsen.

Mint kiderült, a Hertha nemhogy élcsapat, de „kiesőjelölt” ebben a tekintetben, épp ezért a magyar szakember úgy döntött, hogy a hét második nagy meccsére, a Bayern München ellen néhány fürgébb játékosnak is bizalmat szavaz.Mint arról beszámoltunk, megvédte csapatát és taktikáját Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője, miután a berlini gárda 3-0-ra kikapott a Borussia Dortmund elleni Német Kupa-elődöntőn – írja a Csakfoci.

A magyar szakvezető igazságtalannak érezte a Sky riporterének kritikáját, mely szerint a Hertha túlságosan védekező felfogásban futballozott, így nem lehetett esélye a sikerre nagynevű riválisával szemben, Dárdai élő adásban vitatkozott össze az interjút készítő Thomas Wagnerrel, miközben kiemelte, hogy szerinte sebességben nőtt a Borussia csapata fölé.

Utóbbi kijelentését igazolják a statisztikák is a bz-berlin.de cikke szerint, valóban a berlini gárda utazósebességével akadnak gondok, nem csak a kupában, de a bajnokságban is:

A Hertha a meccsenkénti sprintek számában például a tabella utolsó előtti helyezettje eddig az idényben, a Dárdai csapat 191-szer pörög fel meccsenként, míg a listavezető Stuttgartnál ez a szám 230. Ugyancsak a legrosszabbak közé tartozik a fővárosi csapat átlagsebessége is, ebben a harmadik alulról a Hertha (szerdai ellenfele, a Dortmund a második…).

– Ez a mi nagy hiányosságunk. A Dortmund minden tekintetben gyorsabb volt nálunk. Nem is meglepő, hogy ebben a tekintetben így állunk – kommentált a lap cikke szerint Dárdai.

Aki a Bayern elleni, szombati (15:30) presztízsmeccsre emiatt is több helyen változtathat majd. Kikerülhet a kezdőcsapatból Genki Haraguchi, Jens Hegeler, Salomon Kalou és Per Skjelbred is, helyettük Valentin Stocker, Peter Pekarik, Alexander Baumjohann és Tolga Cigerci hozhatja a várt lendületet és sebességet a bajorok ellen.

View the full image Forrás: Csakfoci


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »