Dárdai csapatával folytatódik a német bajnokság

A válogatott szünetet követően rangadóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság. A Dárdai Pál által irányított Hertha a Dortmundhoz látogat.

Rangadóra készülnek a Bundesligában – magyar érdekeltséggel. A harmadik helyen álló Dortmund a második helyen álló, Dárdai Pál által vezetett Herthát fogadja. A Borussia számára jó előjel, hogy eddigi három hazai mérkőzésüket megnyerték a szezonban. Legutóbbi meccsükön azonban vereséget szenvedtek a Leverkusen vendégekét. A sárga-feketék trénerének dolgát sérülések nehezítik. Nem számíthat Kástró, Piszcsek, Sürle, valamint Gerejró játékára sem, Dembelé szereplése pedig kérdéses.

„Egy nagyon kemény és egy taktikailag rendkívül felkészült Herthára számítok. Nagyon nehéz gólhelyzetet kialakítani ellenük. Türelmesnek és kitartónak kell lennünk, de ezzel egy időben magas tempóban kell játszanunk, ha eredményesek akarunk lenni” – mondta a Borussia Dortmund vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Bár a Hertha az idei szezonban is várakozáson felül teljesít, nem a berliniek számítanak a párharc esélyesének. Dárdai Pál ennek ellenére azt várja csapatától, hogy legalább egy pontot elhoznak a Signal Iduna Parkból.

„Először is élveznünk kell a stadion atmoszféráját, hiszen a Dortmundhoz látogatunk. Úgy gondolom, több esélyünk lesz, mint a Bayern München ellen volt. Az persze nem jó, hogy a válogatott meccsek miatt nem tudott együtt készülni a csapat. Sok játékosunk még csak tegnap érkezett vissza a nemzeti csapatától. Ez persze nem könnyű. De ennek ellenére úgy vélem, hogy felkészültünk az összecsapásra, mindent meg fogunk tenni a pályán.” – mondta Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar vezetőedzője.

A mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »