Dárdai: Az osztrákok ellen van a legnagyobb sansz

Dárdai: Az osztrákok ellen van a legnagyobb sansz

Bordeaux-ban adott interjút a köztévének a korábbi szövetségi kapitány, aki szakkommentátorként figyeli a mérkőzéseket.

Berlinből 1600 kilométert egyhuzamban levezetve hétfő hajnalban érkezett Bordeaux-ba Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitány, hogy némi alvás után megkezdje szakértői munkáját a mérkőzéseket élőben közvetítő M4 Sport szakkommentátoraként. Első feladata az lesz, hogy szakértőként a Magyarország–Ausztria csoportmeccs (F csoport, 18 óra – percről percre az MNO-n) eseményeit szakértse.

„A szakértő szót nem szeretem. Szurkolóként, volt csapattársként, volt edzőként jöttem ide, pozitív szemmel nézem a mérkőzést. Azt nem szeretném elmondani, hogy én majd hogy nézem, de a pozitív dolgokról fogok beszélni” – tette egyértelművé Dárdai Pál.

Szerinte úgy jönne ki Magyarország ebből a történetből a legjobban, ha abszolút pozitív maradna mindenki, bármi történjék is. „A média, a közönség, az MLSZ, mindenki összefogott, és összegyűltek a pontok. Ez így abszolút pozitív. Én nem is mentem le az edzőtáborba sem, szurkolni fogok a csapatnak a helyszínen” – értékelte a helyzetet.

Jósolgatásba tehát nem bocsátkozna, mégpedig azért nem, mert nem tudja, mi a „Spielplan”, vagyis a meccsterv Bernd Storck szövetségi kapitány fejében, vagyis mi az, amivel meg szeretnénk lepni az osztrákokat.

„Három különböző ellenfél van, az osztrákok ellen van a legnagyobb sansz. Ők »visszatámadok, lecsapok« stílusban játszanak, ez hasonlít legjobban a miénkhez. Izland kontrajátékot játszik, Portugália pedig remekül járatja a labdát, meg tudnak minket futtatni, ha akarnak – fogalmazott a csoporton belüli erőviszonyokról a Hertha BSC magyar szakvezetője.

Még egyszer: a magyar labdarúgó-válogatott 18 órakor Ausztria ellen megkezdi Eb-szereplését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »