Daniel Lipšic: A Smer tisztogatója

Épp most kaptam meg a NAKA nyomozójának határozatát, amelyben elutasította  a feljelentést Andrej Danko aláírásának hamisításával kapcsolatban azon az iraton, amelyen meghalmazta Andrej Hrnčiart, hogy helyettesítse őt a Robert Fico visszahívását célzó ülésen.

 

A nyomozó egyáltalán nem vizsgálta az aláírás valódiságát, csak bemásolta a Nemzeti Tanács Irodájának érvelését, miszerint a tárgyalási rendről szóló megbízatás nem számít közokiratnak, csak szervezési iratnak. A probléma az, hogy ezzel az irattal átadják a parlament elnökének alkotmányos jogköreit. Ha egy ilyen irat nem számít közokiratnak, akkor nem tudom, hogy mi számítana annak. Paradox módon a nyomozó hozzáállása csak megerősítette az aláírás hamisításának gyanúját.

 

Találják ki, vajon melyik nyomozó döntött ez ügyben? Újra – Slavomír Laho. Ugyanaz, aki ma a Trend újságírójának ügyét vizsgálja Kaliňák miniszter rágalmazása miatt. Ugyanaz, aki a szőnyeg alá söpörte az emissziós botrányt. Ugyanaz, aki zaklatta a katonai rendészet tisztjeit, akik rámutattak az intézet pénzügyi csalásaira.

 

Panaszt fogok írna, még ha sejtem is, hogy milyen ügyész fog róla dönteni. Mert soha nem adhatjuk fel. Akkor sem, ha túlerővel állunk szemben. Egyelőre.

 

 

 

Facebook  – Daniel Lipšic: ČISTIČ SMERU


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »