Dan Gîrtofan felhajtott a csúcsra a Skodával

Dan Gîrtofan felhajtott a csúcsra a Skodával

Pályafutása során először nyert a Skodával országos bajnoki futamot Dan Gîrtofan: hétvégén elsőként teljesítette a Szebeni Ralit, a szezon második versenyét. 

raligarseb_bDan Gîrtofan (fotó: Rally Cow)

A korábbi kétszeres bajnok pilóta az elejétől a végéig az élen haladt, győzelme pedig a második a cseh márka hazai történetében, miután legutóbb 2013-ban Jan Kopecky révén sikerült felérniük a dobogó legfelső fokára. „Teljesen elérzékenyültem, hiszen korábban még soha nem tudtam itt nyerni, ráadásul már hosszú idő eltelt, amióta az első helyre kormányoztam autót. Annak is örülök, hogy ezáltal navigátoromnak, Tudor Mârzának is megadatott pályafutása első sikere” – nyilatkozta a brassói ralis.

Gîrtofan korábban a szezonnyitó márciusi hazai viadalon a második lett Simone Tempestini mögött. A kolozsvári csapat címvédő pilótája most viszont csak a hetedik lett a Subaruval, mivel a pénteki szakaszokat műszaki problémák miatt nem tudta teljesíteni, és csak szombaton tudott ismét teljes gőzzel versenyezni.

A Szebeni Rali egyben a bolgár bajnokság első futama is volt – a dobogó második és harmadik fokát a déli szomszédok két képviselője, Plamen Staikov (Mitsubishi) és Martin Surilov (Mitsubishi) foglalta el az összetettben, de a hazai pontvadászatban a negyedikként befutott Keleti Edwint (BCR Rally Team, Mitsubishi)) illeti a második hely, míg mögötte Florin Tincescu (Napoca Rally Team, Subaru) pályafutása során először végzett a harmadik helyen. Az országos bajnokság következő futama május 13–14-én lesz Aradon.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »