Damaszkusznál támadt az izraeli légierő

Két rakétát lőtt ki az izraeli légierő szerda hajnalban Damaszkuszra. A támadásnak nincsenek sérültjei – írja az AFP. Az MTI tudósításából kiderül, hogy a célpont egy Libanonba tartó fegyverszállítmány volt. A francia hírügynökség szerint a rakétákat a libanoni légtérből lőtték ki.

Az izraeli gépek két bevetést hajtottak végre, a Londonban megjelenő, arab nyelvű Rai Al-Jom című lapra hivatkozva az MTI azt közölte, hogy rakétákkal lőttek egy fegyverraktárt, amely Bassár el-Aszad szíriai elnök hadseregének negyedik hadosztályához tartozik, és egy fegyverszállító teherautó-konvojt, amely a Damaszkuszból Bejrútba vezető úton haladt.

Szakértők szerint Izrael a légicsapással olyan fegyvereket semmisített meg, amelyeket a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szántak. Az an-Nisra című libanoni újság szerint hajnali fél kettőkor történt a támadás, amikor négy hatalmas robbanást lehetett hallani Damaszkusz környékén. A tudósítások nem számoltak be sebesültekről vagy halottakról.

A jelentések nem írnak arról, hogy a szóban forgó fegyverek honnan származtak, de a Hezbollah legjelentősebb fegyverellátója mindig Irán volt.

A Hezbollah megerősítette az izraeli légicsapások tényét.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap izraeli vadászgépek az Iszlám Állam terrorista szervezet egyik létesítményére csaptak le a Golán-fennsík déli, Szíriához tartozó részén, miután onnan támadás ért izraeli katonákat.

Az MTI megjegyzi, hogy legutóbb februárban hajtott végre hasonló légicsapást az izraeli hadsereg Szíriából a Hezbollahhoz tartó fegyverszállítmány ellen. Az izraeli hadsereg szóvivői nem erősítették meg, de nem is cáfolták az utóbbi években Szíria légterében történt bevetéseket.

Oroszország október elején SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert telepített Szíriába, de Izrael megállapodást kötött Moszkvával arról, hogy ezekkel nem veszik célba az izraeli vadászgépeket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »