Dagad a bundabotrány a Kocsis Máté által vezetett kézilabda szövetségnél

Dagad a bundabotrány a Kocsis Máté által vezetett kézilabda szövetségnél

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás kézilabda meccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt. A nyomozó ügyészek az ügyben három újabb gyanúsítottat hallgattak ki, amellyel a vesztegetés bűntette miatti nyomozás gyanúsítottjainak száma kilencre nőtt – olvasható az ügyészség holnapján.

A nyomozók június 7-én több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, majd akkor hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében kínáltak alkalmanként több százezer forintot a játékvezetőknek, amit az érintettek el is fogadtak.

A nyomozásnak így jelenleg összesen kilenc gyanúsítottja van: négy játékvezető, két csapatedző, két klub elnök és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője.

Hírdetés

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A nyomozás még folyamatban van, ennek során az ügyészség további mérkőzések jogtalan befolyásolását vizsgálja.

Kocsis Máté júniusban a Hír TV-nek így nyilatkozott

„Az elmúlt években számos olyan mendemonda keringett a kézilabda világában, amely arról szólt, hogy bizonyos klubok bizonyos mérkőzések kapcsán arra kérnek ellenszolgáltatásért egyes játékvezetőket, hogy a mérkőzéseket befolyásolják. Miután ez széles körben elterjedt, a rendvédelmi szerveknek jeleztem, hogy szükséges lenne az ügy kivizsgálása”. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »