Csúszás és furcsa tender az e-jegyeknél

Csúszás és furcsa tender az e-jegyeknél

Kiírás után is módosított a közbeszerzési kiíráson a Nemzeti Mobilfizetési (NM) Zrt.

Már tesztelni kéne az elektronikus közlekedésikártya-rendszert, amely előre megtervezi majd az utazást és megvásárolja a jegyeket is a különféle közlekedési eszközökre. A nemzeti elektronikus jegyrendszer platform kiépítésére tavaly augusztusban hirdetett tendert az NM, a tervek szerint jelenleg tesztidőszakban kéne járjon a projekt.

Csakhogy az NM sokáig egyeztetett az ajánlattevőkkel, sőt időközben módosítgatta is a tenderkiírást, majd most lezárta. Veres Mihály vezérigazgató ezt pontosításnak nevezte a Népszabadságnak nyilatkozva. „Mi ugyanis nem szállítói megoldást várunk, hanem egy magyar igényekre szabott, országos rendszer kiépítését kérjük a győztestől” – jelentette ki a cégvezető, elismerve, hogy csúszásban vannak (a lap számításai szerint durván féléves a csúszás). Szerinte jobb most tisztázni minden kérdést, mint a már működő rendszert alakítgatni.

Piaci szereplők azonban abbeli félelmükről számoltak be a lapnak, hogy a tender kiírója a neki kedves pályázó igényeire szabhatta a közbeszerzést. A tenderen egyébként négyen indultak: a Hewlett-Packard Informatikai Kft., a Delta System Kft., a T-System Magyarország Zrt., illetve az AH-NEJP Konzorcium. Nemcsak e-jegy rendszert, hanem egységes utastájékoztató rendszert is kell fejlesztenie a győztesnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »