"Csupán fehéreket, legfőképpen fehér rendőröket szeretett volna gyilkolni"

Bosszúból gyilkolt az egyik dallasi lövöldöző, semmilyen szervezethez nem tartozott, csupán fehéreket, legfőképpen fehér rendőröket szeretett volna gyilkolni. Ezt telefonon keresztül mondta, mikor a túszejtés feltételeit tárgyalta meg a rendőrséggel.

A dallasi gyanúsítottak egyikét nagyon megviselték a közelmúltban történt rendőri túlkapások, és a héten lelőtt fekete áldozatok halála is – derült ki a férfi telefonbeszélgetéséből, melyet a rendőrséggel folytatott a lövöldözés végső óráiban. A részletekről a dallasi rendőrfőkapitány számolt be.

Legfőképp a fehér bőrű rendőrökre volt dühös – mondta David Brown dallasi rendőrfőkapitány, aki hangsúlyozta: a férfi egyedül cselekedett, nem tartozott semmilyen szervezethez. A férfi állítólag nagyon zaklatott volt, a Black Lives Matter tüntetése előtt már a louisianai és a minnesotai gyilkosságok is nagyon megviselték – tette hozzá.

Így végeztek vele

A rendőrök kisebb bombákat dobtak be a kollégiumi garázshoz, ahova a férfi behúzódott. Miután nem tudták “kicsalogatni”, drasztikusabb megoldást választottak.

Úgy döntöttek, nem húzhatják tovább az időt, és mikor kissé lecsillapodott a tűzharc, egy bombával felszerelt robotot küldtek a férfira, aki végül felrobbant. A rendőrfőkapitány elmondása szerint nem volt más lehetőségük a férfi likvidálására.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »