Csontváry Múzeum: trollpályázat is átment a Miniszterelnökségen

nol.hu

Kihirdették a Csontváry Múzeum pályázati eredményeit – írja a nol.hu. A II. kerületi Magyar Szentföld Templomában alakítaná ki az új Csontváry Múzeumot az az építésztervezői csapat, amelynek pályamunkáját első díjasnak javasolták a Csontváry-ötletpályázaton. A Miniszterelnökség egy trollpályázatot is díjazott.

Egy építész Felcsútot gondolta el az ideális helyszínnek. A nol.hu azonban úgy tudja: szakmai körökben él a gyanú, hogy a tervező beletrollkodott a pályázatba. A József nádor nevéhez kötődő alcsúti arborétum fölötti hegyoldalban, a csaplári erdőben álló kétszáz éves, tekintélyes libanoni cédrus köré épülne meg a stadion formájú múzeum.

„A Bíráló Bizottság tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet megvételben részesíti.”

Ötszázezer forinttal díjazták a komolytalannak tűnő pályázatot.

A Miniszterelnökség a pályázati kiírásban nem vállalta, hogy akár az első helyezett, akár más megvásárolt pályamunkát, ötletet megvalósítja, és azt sem, hogy végül az ötletadókat bízza meg a kiviteli tervek elkészítésével, ha megépül valaha is az új múzeum, amely még nincs kőbe vésve.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »