Csodálkoznak, hogy miért menekül a német hazájából?

Csütörtökön a kölni dóm előtt, szabadtéri mise keretében avatták fel azt a csónakból készült oltárt, mellyel korábban a migránsok próbáltak meg eljutni Európába a Földközi-tengeren keresztül. Az egyház a hajót a máltai hadseregtől vásárolta meg, amely egy évvel ezelőtt egy mentőakció keretében foglalta le a fából készült csónakot.

Magyar Menedék - Sitchin

Rainer Maria Woelki bíboros az oltár avatásakor felszólította a híveket, hogy nem csukhatják be a szemüket és a fülüket a tragédiák miatt. Szavai szerint, ahol emberek a Földközi-tengerbe fulladtak, ott Isten fulladt meg, ezért az érsek szerint ez az oltár Istent szimbolizálja. „A kiáltásuk az igazságért, a méltóságért és a békéért Isten kiáltása. Meghalljuk?” – tette fel a kérdést.

A szentbeszédtől teljesen odáig volt, és a kezdeményezést nagyszerűnek nevezte Henriette Reker kölni polgármester, aki szerint az érsek „megtalálta az igaz szavakat”. Reker volt az, aki a több napig eltussolni próbált, német nők elleni szilveszteri muzulmán támadássorozat után a szexuálisan molesztált áldozatok százait hibáztatta, és kódexet akart összeállítani nekik, hogy miként öltözködjenek és viselkedjenek.

Nem tudni, hogy a zöldek frakciótagja, Kirsten Jahn milyen gyakran jár misére, de ez a mostani valószínűleg élete legjobbjai közé tartozik, hiszen utána úgy vélekedett: „Ezt többször el kellene mondani.” A CDU helyi frakcióvezetője és a város szociáldemokrata alpolgármestere szintén teljesen meg volt hatódva.

A templomban nem tudják elhelyezni a csónakoltárt, mert egyik bejáraton sem fér be, ezért keresik, hogy hol állíthatnák ki.

pestisracok.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »