Csoda Angliában: a Leicester lett a bajnok, milliárdokat buktak a fogadóirodák

SportNagy-Britannia

A Leicester City megnyerte a Premier League-et, miután a tabellán második helyezett Tottenham Hotspur csak 2-2-es döntetlent ért el a Chelsea otthonában.

A Tottenham Hotspur a szünetben még 2-0-ra vezetett, de a Chelsea a második félidőben egyenlíteni tudott, így a Leicester előnye behozhatatlanná vált két fordulóval a bajnokság vége előtt. Mint arról a Faktor is írt, a bajnokság sorsa már a Manchester United-Leicester City mérkőzésen eldőlhetett volna, de a meccs 1-1-es döntetlennel zárult, ezért a Tottenham Hotspur-nak még maradt matematikai esélye a bajnokságra.

A Leicester még soha nem tudott bajnokságot nyerni Angliában. Győzelmének legnagyobb vesztesei a fogadóirodák, akik 20 milliárd forintot buktak ezen a bajnoki címen.

Tavaly augusztusban, a Premier League szezonnyitányának idején egyes fogadóirodák 5000-1-es nyereményesélyt is kiírtak erre a lehetőségre, vagyis gyakorlatilag teljesen valószínűtlennek tartották a Leicester bajnoki címét, és így a maguk szempontjából szinte kockázatmentesnek az erre kínált fogadójátékot. Az egyik országos fogadóhálózat, a Coral szóvivője már a bajnokság sorsát eldöntő hétfő esti Chelsea-Tottenham meccs előtt azt mondta a Financial Times című lapnak, hogy ha a Leicester végez a tabella első helyén, az a brit fogadóipar történetének legnagyobb sokkja lesz. A Coral szóvivője a londoni üzleti napilapnak elmondta, hogy csak az ő cégének nettó 1,7 millió fontjába kerül a Leicester diadala, de van olyan fogadóhálózat, amely 10 millió fontot, a teljes brit fogadóipar pedig várhatóan 50 millió fontot, azaz 20 milliárd forintot fog kifizetni az erre feltett tétekre. A Coral szakértője szerint a Leicester City bajnoki címe át fogja alakítani a fogadási tétek kiírásának gyakorlatát, és a fogadóirodák valószínűleg soha többé semmire nem kínálnak 5000-1-es oddsokat. A fogadási hálózatok még a Loch Ness legendás szörnyetegének megtalálását is tízszer valószínűbbnek tartották, mint azt, hogy a Leicester City lesz a Premier League idei bajnoka – írja a Faktor.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »