Csintalan szerint Simicska tartotta lélegeztetőn a nemzetellenes Népszavát

Csintalan szerint Simicska tartotta lélegeztetőn a nemzetellenes Népszavát

Habár egyre inkább megrendülni látszik Simicska Lajos médiabirodalma, a Lánchíd Rádió műsorvezetője, Csintalan Sándor úgy véli, hogy a háborúnak még nincs vége.

Csintalan Sándor a HVG-nek adott egy terjedelmesebb interjút, amelyben először a Class FM eladásáról, a Lánchíd Rádió jövőjéről, valamint a kormány szándékairól ejtett néhány szót.

Az interjúban elhangzott az is, hogy az Orbán–Simicska háború politikai konfliktuson alapszik, innentől kezdve ezt a csatát „politikai eszközökkel is kell megvívni.” Ez alapján kiderült az is, hogy Simicska sajtóbirodalma nem fog belemenni olyan értelmetlen, a kormánypárti médiától látható harcba, amely titkok kifecsegésére alapozva szeretne lejáratni másokat: „mi idáig nem süllyedünk, ezt a szívességet akkor sem tesszük Orbánnak, ha igaz lenne.”

Csintalan elmondta, hogy amikor 2012-ben bejelentette, hogy megveszi a Népszabadságot, azt valójában Simicskának és a médiaholdingnak szerette volna megszerezni. Ezzel pedig az volt a célja, hogy fenntartsa a stabilitást, és ezt még MSZP-s múltja miatt sem érezte ízléstelennek.

A szocialistákat korábban a Fideszért otthagyó Csintalan számára elfogadhatatlan a miniszterelnök jelenleg működtetett, vezérelvű hatalmi rendszere és médiapolitikája. Bár elmondta, hogy „személyesen jobban járt volna”, ha Orbán mellett marad, de Simicskával értett egyet, ez pedig nála érzelmi kérdés. Mindezek ellenére pedig arra a kérdésre, hogy továbbra is tagja-e a Fidesznek, igenlő választ adott ugyanis, ahogy mondta: „számomra elsősorban a kormány vállalhatatlan, amely a Fidesz nevében gyakorolja a hatalmat.”

(Blikk)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »