Csíkcsicsóban elsodorta az ideiglenes hidat a víz

Elsodorta az ideiglenes fahidat a megáradt Olt Csíkcsicsóban – közölte Hargita megye tanácsa.

Emiatt azonnali tanácsülést tartottak, amelyen elhangzott, hogy minél hamarabb biztosítani kell Oltfalu és Csaracsó felé az átjárhatóságot, az új hidat építő vállalkozás képviselőjének ígérete szerint esőben is folynak a munkálatok, és várhatóan néhány héten belül leöntik az első réteg betont, amelyen megtörténhet az ideiglenes átkelés. Ezzel párhuzamosan azonban igyekeznek megépíteni majd a póthidat, hiszen az állattartó gazdáknak ki kell jutniuk a mezőre.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság péntek délelőtti rendkívüli ülésén kéréssel fordultak a hatósághoz, hogy biztosítsa az engedélyeket, amellyel beszerezhetők a töltéshez szükséges nyersanyagok az ideiglenes átkelés biztosítására. Felkérik a megye lakosságát, hogy a problémákat jelezzék a 112-es segélyhívó számon, és forduljanak a polgármesteri hivatalokhoz kárbejelentéssel és segítségkéréssel, továbbá abban az esetben is, ha tudnak segíteni az árvíz sújtotta részeken, hogy hatékonyan megszervezhessék a védelmet.

A bizottság ülésén azt is tisztázták, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem zárták le a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti szakaszát; vannak alámosott részek, de közlekednek az autók. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »