Csernoviczki: irány a vigaszág!

Csernoviczki: irány a vigaszág!

Úgy tűnik, Csernoviczki Éva lemásolja a négy évvel ezelőtti, londoni szereplését: vigaszágon érhet oda a bronzmeccsig. A 29 éves dzsúdós bejutott a negyeddöntőbe, ám ott megsérült, így nem tudott komoly ellenállást kifejteni a 2015-ös világbajnok ellen, így az esti programban két győzelmet kell aratnia, ha ismét olimpiai dobogóra akar állni.

Nagyon sokan bíztunk abban, hogy Csernoviczki Éva a női cselgáncsversenyek 48 kilós súlycsoportjában ugyanúgy eljut az éremig, mint tette azt négy éve, Londonban. Akkor a negyeddöntős vereségét követően a vigaszágon kétszer is nyerni tudott, így bronzérmesként zárt.

A riói sorsolására nem szólhatott egy szót sem, hiszen kiemeltként csak a 16 között kellett először tatamira állnia. Csernoviczki ellenfele az ukrán Csernyak volt, és a találkozó igazolta a papírformát. A kétszeres Európa-bajnok magyar a küzdelem első felében fárasztotta ellenfelét, majd három yukót ért el ellene – két bokadobás és egy leszorítás –, így fölényesen nyerte a nyolcaddöntőt. Ezzel Csernoviczki már mindenképpen pontszerzőként zár Rióban, a kérdés csak az, hogy hányadik helyen.

– Egy olimpián minden meccs nagyon fontos, de az argentin elleni sorsdöntő lehet. Láttam, milyen jól dolgozott Pareto az első meccsén, de megvan a taktikánk, meglátjuk, hogyan sikerül valóra váltani — mondta Csernoviczki Csaba, Éva édesapja, egyben edzője.

Következett a 2015-ös világbajnok, az argentin Paola Pareto, akinek stílusa eddig feküdt a magyar dzsudokának. Sajnos azonban a magyar klasszis a meccs elején megsérült – meghúzódott bal lábán a comhajlító izom –, így sajnos már ekkor sejteni lehetett, az elődöntő ezúttal is álom marad. A bal lába egyébként már a meccs elejétől be volt fáslizva. Ráadásul a bíró sorozatosan intette meg a sántán is harcoló Csernoviczkit, míg az argentin egy kontrából egy wazarit ért el 50 másodperccel a vége előtt, így megnyerte a negyeddöntőt. Ő az elődöntőbe, míg a magyar dzsúdós a vigaszágra került.

A Tatabánya 29 éves versenyzőjét azonnal az orvosi szobába vitték, így egyelőre kérdéses, hogy tudja-e folytatni a vigaszágon. Ha igen, akkor két meccset kéne nyernie ahhoz, hogy London után Rióban is bronzérmes legyen. Ehhez elsőnek az esti programban a kazah Otgontsetseg Galbadrakh ellen kellene nyernie.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »