Csere nyerte meg Walesnek a meccset

Csere nyerte meg Walesnek a meccset

Wales 2-1-re legyőzte Szlovákiát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első, szombat esti mérkőzésén, Bordeaux-ban.

Majdnem hatvan év telt azóta, hogy Wales csapata utoljára Európa-bajnokságon szerepelhetett. Történelmi jelentőségű volt tehát a Wales-Szlovákia találkozó, amelynek elején a Gareth Bale vezette együttes majdnem hátrányba került. A szlovákok támadója, Marek Hamsik a harmadik percben átcselezte magát a teljes walesi védelmen, lövését azonban kivágták a gólvonalról. Gyorsan felocsúdott a sokkból a piros mezes együttes, sőt! Gareth Bale állt oda a tizedik percben egy szabadrúgáshoz, amelyet visszalőtt a kapus helyére, megszerezve ezzel a vezetést csapatának.

A játékrész hátralevő részében csendesen csordogált a mérkőzés, mindössze az utolsó percekben kellett kicsit jobban megizzadnia a walesi védelemnek. A finoman szólva se túl izgalmas első negyvenöt perc után egy eseménydúsabb második játékrész következett. Köszönhetően annak, hogy a szlovákok mestere, Ján Kozák pályára küldte Ondrej Dudát, aki gyorsan meg is hálálta a bizalmat és kiegyenlített csapatának. A szlovákok a szerzett gólt után letáboroztak ellenfelük térfelén, de ennek gólban megmutatkozó eredménye nem volt.

Annak annál inkább, amikor Chris Coleman előhúzta a pakliból Robson-Kanut. A pirosak masszív felépítésű támadója támadója a találkozó vége előtt tíz perccel csapott le egy labdára a tizenhatoson belül és ugyan ballal nem találta el túl jól, de a játékszer végül a hálóban kötött ki. Hátrányban persze jöttek előre a szlovákok, de csak egy kapufáig jutottak így végül Wales nyerte a B-csoport nyitómeccsét.

Összességében a gyorsabban és a támadó zónában veszélyesebben játsszó Wales megérdemelten gyüjtötte be a továbbjutáshoz szükséges három pontot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »