"Cserbenhagyta körmendieket és szentgotthárdiakat a kormány"

"Cserbenhagyta körmendieket és szentgotthárdiakat a kormány"

Bár retorikájában továbbra is bevándorlásellenes a kormány, a két településen mégis befogadóállomásokat építenek.

A Jobbik felszólítja Körmend és Szentgotthárd fideszes vezetését, hogy mondjanak le, a képviselő-testületet oszlassák fel és írjanak ki új választást – mondta Bana Tibor hétfői sajtótájékoztatóján. A jobbikos képviselő szerint ugyanis a fideszes településvezetés cserbenhagyta a helyi lakosságot – így most befogadóállomások épülhetnek a két Vas megyei településen.

A térség jobbikos országgyűlési képviselője emlékeztetett Orbán Viktor és a Fidesz által alkalmazott kettős beszédre, felhívta a figyelmet, hogy miközben a retorika szintjén megvédik a magyar állampolgárokat, a tettekben mást látni.

“A szavak és a tettek elváltak egymástól, a kormányzati oldalról megfogalmazott ígéretet és a valóság olyan messze állnak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.”

– mondta a képviselő, s hozzátette: a Jobbik korában nemhogy támogatta, hanem maga javasolta, hogy a bevándorlás kérdésében népszavazást lehessen tartani (a párt ennek érdekében Alkotmány-módosítást is javasolt még ősszel)

Bana Tibor felhívta a figyelmet – bár a települések szintén kiálltak a kormány bevándorlásellenes retorikája mellett – a táborok megakadályozását célzó jobbikos javaslatokat helyi szinten is lesöpörték az asztalról, így most a választópolgárok megkérdezése nélkül befogadóállomásokat telepítenek ezekbe a városokba.

Mint ismert, Körmenden – bár Belügyminisztérium területén – de a város közigazgatási határán belül már áll az állomás, Szentgotthárdon – a város közvetlen közelében – fog felépülni a befogadóállomás.

Azt látjuk, hogy miközben a déli országrészben bezárásra kerülnek a táborok, a nyugati határszélen – jól jelezve ezzel, a kormány valódi tetteit a bevándorlók visszafogadása kapcsán – sorra épülnek. Tudjuk, hogy a Vas megyei kormányhivatal szociális munkásokat, gondnokokat, pénzügyi intézőket keres az állomásokra, így látható, hogy – ősszel ellentétben –  hosszabb távra rendezkednek be

– mondta, majd bejelentette:

a Jobbik polgári engedetlenségi akcióba kezd annak érdekében, hogy ezek a táborok ne nyílhassanak meg, emellett felszólítjuk a két település polgármesterét, hogy mondjanak le posztjukról, a képviselő-testületek pedig oszlassák fel magukat, mivel nem az itt élő emberek érdekét nézték, hanem a kormány döntését teljesítették.

– mondta Bana Tibor.

Bár most a két konkrét befogadóállomás ellen tiltakozunk, a Jobbik mindenféle tábor, vagy befogadóállomás ellen szót emelt és emel, a kormánytól pedig azt várjuk, védjék meg végre a körmendieket, szentgotthárdiakat és a magyar embereket – mondta Bana Tibor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »