Cser Ágnes leleplezte az ugató ultraliberális botránykeltőket

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke szerint az elmúlt 25 év legszebb Semmelweis Napját ünnepelhetik az egészségügyi dolgozók. Cser Ágnes péntek este az MTI-nek azt mondta: ennél szebb ajándékot, társadalmi megbecsülést nem is kaphattak volna, mint az ágazati dolgozók számára megkötött bérmegállapodás.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A Beteg az ország, gyógyítsuk meg! mottóval tartott pénteki esti, Kossuth téri egészségügyi tüntetésről Cser Ágnes azt mondta: a demonstrálók tudatosan félrevezetik, manipulálni akarják a közvéleményt, hergelik az ágazat munkavállalóit.

A szakszervezeti elnök szerint akik most tüntetnek, mivel nem voltak reprezentatív szervezet, tavaly májusban felajánlották nekik, hogy csatlakozzanak az EDDSZ sztrájkfelhívásához, s így vegyenek részt a kormányzattal folytatott egyeztetéseken is. Ezzel a lehetőséggel viszont nem éltek.

Cser Ágnes szerint nincsenek vesztesei a bérmegállapodásnak. Az új bértábláknál – amelyet már az érintettek is megkaptak – figyelembe vették a szakképesítést, a munkában eltöltött időt, és ezzel sikerült különösen a több évtizede dolgozók bérét lényegesen nagyobb aránnyal növelni .


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »