Csempészrepülőt találtak a kukoricásban a kárpátaljai határőrök

A kárpátaljai határőrök a magyar államhatár közelében egy motoros sárkányrepülőt találtak a kukoricásban – jelentette az Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

A kisrepülőgépet az ukrán és magyar határőrök operatív intézkedéseinek köszönhetően találták meg. Megjegyzendő, hogy a hasonló eszközöket a csempészek dohányáru szállítására használják.

Az illegális tevékenységről szóló információ a munkácsi határőregység alkalmazottaihoz kijevi idő szerint körülbelül éjszaka 1 órakor érkezett, akik azonnal jelentették a többi határőregységnek. A tiszaújlaki egység határőrei tájékoztatták magyarországi kollégáikat is – tudatja a Holosz Karpat.

A magyarországi határrendészek nyomon követték a kisrepülőgép útját, ami Ukrajna felé repült.

A határőrök megkezdték a repülőszerkezet felkutatását, amit végül Tiszakeresztúr végében találtak meg szétszerelt állapotban, egy kukoricásban. A kisrepülőn kívül az Állami Határszolgálat alkalmazottai egy GPS-navigátort, GPS nyomravezetőt, mobiltelefont, bukósisakot, szalagokat és a kisrepülőhöz szükséges állványt találtak.

A szabálysértésről értesítették a rendőrséget is. Jelenleg keresik azokat a személyeket, akik részt vehettek a bűncselekményben.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Nagyszőlősi járás›TiszaújlakCímkék: cigarettacsempészet, Ukrán Állami Határszolgálat, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »