Cseh László legnagyobb ellenfele négy aranyat akar Rióban

Michael Phelps 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó egyéniben három, váltóban egy elsőségre tör.

Michael Phelps egyik legnagyobb ellenfele Cseh László, a 200 méter pillangó magyar világbajnoka, akit ebben a számban sokan esélyesebbnek tartanak a győzelemre az amerikainál.

“Nincs kedvenc számom. Négy aranyat szeretnék összesen, de az nem segít, ha elmondom melyik számban, mert ha megnevezném, akkor az még nagyobb nyomást tenne rám” – mondta Phelps a Die Weltnek adott interjújában.

Phelps az orosz doppingbotrányról is beszélt. Azt mondta: elítéli a tiltott szerek használatát. “Jó lenne, ha egyenlő esélyekkel indulhatna mindenki, de sajnos mindig lesznek, akik próbálkoznak.”

Őt is rendszeresen ellenőrzik – mondta –, idén havonta kétszer-háromszor vettek tőle vér- vagy vizeletmintát. Úgy véli, talán éppen ő az a sportoló az olimpiák történetében, akit a legtöbbször ellenőriztek.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Sorra mondják le riói útjaikat a világ vezetőiHosszú Katinka világcsúccsal olimpiai bajnok!Rovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, Brazília, Cseh László, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »