Csányi Sándor a FIFA-tanács tagja szeretne lenni

Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerdán bejelentette, hogy pályázik a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsában megüresedő négy hely egyikére –írja honlapján az MLSZ.

A magyar szövetség internetes oldala szerint az elnök a közép-kelet-európai térség immáron hagyományosnak mondható labdarúgó-szövetségi egyeztetésén közölte szándékát. Az alapító Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Ausztria, Liechtenstein és Svájc, illetve társult együttműködőként Németország küldöttsége is ott volt a Varsóban. A nyolc ország szövetségeinek több tisztviselője is érintett az UEFA és a FIFA vezető testületeinél közelgő választásokban.

Az MLSZ honlapja megjegyzi, hogy a FIFA a 2016-os elnökválasztási konferenciáján a reformprogramja részeként jelentette be, hogy megszűnik a végrehajtó bizottság, amelynek helyét a korlátozott döntéshozó jogkörrel rendelkező FIFA-tanács veszi át. A 37 főből álló új tanács napi rendszerességgel segíti majd az általános titkárság munkáját, és egyeztet azzal a szintén új – kormányzóbizottság névre hallgató – testülettel, amelynek legtöbb tagja nem a labdarúgás világából kerül ki. A FIFA-tanács a felelőse a FIFA teljes stratégiai vezetésének, míg az úgynevezett általános titkárság felügyeli a működési és üzleti tevékenységeket, amelyek a stratégia hatékony végrehajtásához szükségesek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »