Csányi furcsa szemüveggel vizsgálta a magyar futballt

Csányi furcsa szemüveggel vizsgálta a magyar futballt

Nagyon jó évet zárt a magyar labdarúgás a hazai sportági szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor szerint. Igazából inkább felemás volt ez az év.

A sportvezető a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett fővárosi ünnepségen az MTI szerint a válogatott teljesítményét méltatva úgy fogalmazott, „hatalmas dolog volt az Európa-bajnoki kvalifikáció, a Franciaországban mutatott játék és a csoportból való továbbjutás is nagyon sok embert érintett meg”. (Más kérdés, hogy egy hónappal később már elfogytak a magyar klubcsapatok az európai kupaporond selejtezőiből.)

Hozzátette, idén sokat tettek azért, hogy a magyar labdarúgás még népszerűbb legyen, még ha természetesen több területen további fejlődésre van szükség és lehetőség. A pozitívumok között említette az infrastrukturális fejlődést, ugyanis az elmúlt hat évben több mint 800 pályát épített és 1700 pályát újított fel az MLSZ.

Csányi Sándor leszögezte, hogy a nézőszám tekintetében szeretnének előrelépni, ugyanakkor nagy eredménynek minősítette, hogy az agresszió, a vandalizmus teljesen kiszorult az NB I-es stadionokból, a pályákon pedig egyre több hazai nevelésű játékos futballozik.

„A válogatott keret is egyre fiatalodik, ami inspirációt jelenthet a magyar futball tehetségeinek” – jelentette ki Csányi azon a hagyományos ünnepségen, amit az MLSZ minden évben november 25-én, az 1953-ban ezen a napon rendezett londoni magyar-angol 6-3-as mérkőzés évfordulóján rendez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »