Csányi elégedetlen a nézőszámmal, akciótervet ígér

Csányi elégedetlen a nézőszámmal, akciótervet ígér

Több nézőt kell a stadionokba csábítani, és előre kell lépni az utánpótlásképzés terén – sommázta a magyar futball előtt álló célokat az MLSZ elnöke, aki a sikerekről sem felejtett el megemlékezni a szövetség közgyűlésén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Telkiben tartotta éves rendes közgyűlését, ahol Csányi Sándor, az MLSZ elnöke arról beszélt, hogy ugyan sok szempontból sikeres évet zártak, de nem elégedett az első osztályú labdarúgó-mérkőzések nézőszámával, illetve az utánpótlásképzéssel, az utánpótlás eredményeivel – számolt be az Mlsz.hu.

Nézőszám tekintetében egy összehangolt akcióterv kidolgozását ígérte meg, hangsúlyozva a marketing fontosságát, illetve a színvonal növekedésének igényét. Megjegyezte, a szurkolói kártyáról le tudnak mondani, de a jegyvásárlásnál a személyi azonosításról nem.

Az utánpótlásképzésnél a 8–14 éves generáció, valamint az őket trenírozó szakemberek képzését jelölte meg fő prioritásként.

Európa-bajnokság és futballdiplomácia

A sikerek között megemlítette a férfi és női nagyválogatottak sikereit, illetve a futsalcsapat eredményeit. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon a tisztes helytállást tűzte ki célként, megjegyezve, hogy egyre több világversenyen szeretnék kiharcolni az indulás jogát. Az NB I-ben is egyre több a fiatal, csökkent az idegenlégiósok száma – mondta.

Futballdiplomácia tekintetében is sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött; 2020-as Eb-helyszín lesz Budapest, idén ismét UEFA-kongresszust rendeztünk, és az európai szövetség végrehajtó bizottságában is hosszú idő után delegál tagot az MLSZ – mondta el Csányi az Mlsz.hu tudósítása szerint.

Az MLSZ pénzügyeiről szólva közölte: tavaly rekordösszegű tao-támogatás, mintegy 43 milliárd forint érkezett a sportágba. Ezenkívül a nemzeti stadionfejlesztési programban 20 stadion épül vagy újul meg, több stadionépítési projekt is fut jelenleg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »