Családja segítette az akrobatából lett tolvajt

Családja segítette az akrobatából lett tolvajt

Újabb betöréseket írtak a lovasakrobatából lett tolvaj számlájára. A különböző lopások összértéke meghaladja a 250 millió forintot. A holmi elrejtésében családtagjai segédkeztek neki, amiért orgazdasággal gyanúsították meg őket.

A Debrecenben zsákmányolt ékszereket, drága karórákat és készpénzt Budapesten és a főváros környékén rejtette el az akrobatából lett tolvaj. A házkutatások során talajradart és fémkeresőt is használtak a rendőrök.

„A kollégák szemfülességének köszönhetően meg lett mozdítva bútorok alja, takarólécek kipattintva, és mögöttük dobozszámra voltak ékszerek, illetve fent a padláson lomnak álcázva bezacskózott nagy értékű órák” – közölte Nagy István százados, a Debreceni Rendőrkapitányság betörési alosztályvezetője.

A sorozatbetörőt már tavaly elfogták, a most lefoglalt holmit a családtagjai rejthették el. A gyanúsított feleségét és két huszonéves lányát orgazdasággal gyanúsítják. „A birtokukban vannak ingatlanok, nagy értékű gépkocsik, versenylovak, lovardák, ezeknek nyilvánvalóan indítványozni fogjuk a zár alá vételét. Ez is több százmillió forintos értéket képvisel” – nyilatkozta Illés Zoltán százados, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A családtagok vesztét a fényűzés okozta. Hivatalosan mindannyian munkanélküliek, mégis havi hárommillió forintot költöttek, ami feltűnt a rendőröknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »