Csáky: Nyugalom, ne kapkodjunk!

(…)

 

A legfontosabb tényező, amit nagyon komolyan kell venni, hogy több jel mutat arra, hogy az MKP ebben a helyzetben egy nem várt új esélyt kaphat. Persze, csak akkor, ha ki tudja használni ezt a helyzetet, s átgondoltan meg is próbál élni vele. (…)

 

Először is azt kellene tisztázni, hol és miben nyúltunk mellé az elmúlt időszakban. (…) Félreértések elkerülése végett azonban leírom, hogy nagy hiba szerintem nem történt, megint belterjesek voltunk és megint gerjesztettünk zavaró momentumokat a kampányban. Azt viszont megtapasztaltam, hogy mennyi ember mekkora mély hittel vett részt ebben a folyamatban, ők minden tiszteletet megérdemelnek.

 

Ha valakinek van szégyellni valója, azok a deklasszálódott magyarok, akik mindeme hit ellenére fütyültek közösségünk legelkötelezettebb tagjaira és otthon maradtak. Ezzel is foglalkozni kell, újból és újból.

 

S figyelemre méltó volt a fiatalok igyekezete is: nekik azt szeretném üzenni, hogy nem szabad elcsüggedni, ha elsőre nem jönnek össze dolgok. (…)

 

(…) Szlovák elemzők mondják, hogy a Most-Híd folytatta a legköltségesebb kampányt, a szponzorok ott állnak a kapuk előtt és várják az ellentételezést. (…) Mi most annyit mondjunk, hogy tisztelettel fogadjuk azokat a választókat, akik a Most-Híd politikájából ki fognak ábrándulni. S lehet, hogy bizonyos idő múlva eljön majd az ideje annak is, hogy leüljünk tárgyalni.

 

De ez az idő most nincs itt, sok ember elmúlt hónapbeli munkáját értéktelenítenénk el azzal, ha magunk kezdenénk egy új időszakot úgy, hogy eltöröljük a lelkekben az utolsó erkölcsi gátakat is.

 

Előfordulhat ugyanis, hogy a következő hetekben a Most-Híd együttműködési szerződést ír alá az SNS-szel való valamilyen együttműködésről. Elemi érdekük lesz akkor, hogy legitimáltassák azt a lépést az MKP-val: irányunkban is jöhetnek ekkor együttműködési javaslattal. Akkor sem kell majd kapkodni: most nem látszik, mi lesz a Most-Hídból pár hónap múlva, ezt okosabb lenne megvárni.

 

(…) Több, mint 100 ezer szavazat megszerzése egy olyan közösségben, amely 360-380 ezer szavazattal bír, komoly fegyvertény, amely azt bizonyítja, hogy a közösség egyharmada bízik benne – többen, mint a vegyespártban. Az MKP a szlovákiai magyar lét gerince, nagyon kell vigyázni rá. (…)

 

Most tehát ne mással foglalkozzunk: az MKP kabátját kell újragombolni. Nem kis feladat!

 

Facebook.com, Csáky Pál

 

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »