Csak néhány vajdasági városban kezdődhet korábban a fűtési szezon

Csak néhány vajdasági városban kezdődhet korábban a fűtési szezon

A reggeli fagyok ellenére szerte Szerbiában hidegek a radiátorok. Egyes polgárok a próbafűtésnek köszönhetően fel tudták melegíteni egy kicsit a lakásukat, de egyes szolgáltatók még ezen is spórolnak. A fűtési szezon egyébként hivatalosan október 15-én indul.

A Sremska Mitrovica-i (Szávaszentdemeter) lakosok már melegedhetnek, hiszen a Toplifikacija közvállalat már hivatalosan is megkezdte a fűtési idényt. A vállalatnál azt mondják, amint értesültek a hideg közeledtéről, úgy döntöttek, 3500 lakásban beindítják a fűtést.

A szabadkaiaknak sem kell fagyoskodniuk, ugyanis péntekig tart a próbafűtés, szombaton pedig már kezdődik a fűtési szezon. A távhőszolgáltatónál azt mondják, október 15-én kellene kezdeniük, de az alacsony hőmérséklet miatt előbb bemelegítik a radiátorokat.

Újvidéken hétfőn kezdték meg a próbafűtést, s a Toplana közvállalatnál azt mondják, a polgárok nem panaszkodnak, hogy langyosak a radiátorok, mert a fűtési idény hivatalosan a hónap közepén kezdődik. Azonban munkálatok miatt nem melegedett még be minden újvidéki lakás. Azt ígérik, az idény kezdetéig elhárítják a károkat, s ha az időjárási viszonyok megkövetelik, előbb kezdenek.

A nagykikindai Toplana vállalat kedden kezdte a próbafűtést, ami péntekig tart.

A nagybecskereki városi távhőszolgáltatónál azt mondják, minden kész a fűtési szezonra, a lakások azonban még mindig hidegek. Próbát gazdaságossági okokból nem tartanak, mert a rendszert már leellenőrizték. „Ha három egymást követő napon 21 órakor Nagybecskereken 12 fok alatti hőmérsékletet mérnek, idő előtt megindul a fűtés” – ígérik. Egyébként ma a déli órákban 13 fokot mértek. (Blic)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »