Csak alaptörvény-módosítással lehet megakadályozni a betelepítési kvótát?

A Jobbik a népszavazást követően is szükségesnek tartja az alaptörvény módosítását a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban – közölte Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, miután a parlament igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba javaslatukat.

A politikus felidézte, hogy a referendum kérdését szerették volna szó szerint beemelni az alaptörvénybe, elkerülve ezzel a népszavazással járó költségeket és annak kockázatát, hogy nem lesz eredményes a voksolás. Szerinte alacsonyabb a szavazói hajlandóság, amikor az emberek látják, hogy a parlament négyötöde ugyanazon az állásponton van.

Staudt Gábor jelezte, hogy a plenáris ülésen is kezdeményezik a javaslat tárgyalását. A népszavazás is oda vezet, hogy ősszel alaptörvényt kell módosítani, mert ez a legstabilabb megoldás – érvelt.

A jobbikos politikust kérdezték arról is, hogy a Hír TV felvétele szerint Rubovszky György kereszténydemokrata politikus Áder János államfő újraválasztásáról beszélgetett egy képviselőtársával, és úgy fogalmazott: „közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi”.

Staudt Gábor ezt „ritka őszinte pillanatként” jellemezte, és fájónak nevezte azt, ha egy ember döntésétől függ, ki lehet köztársasági elnök. Hozzátette: azért kezdeményezték a közvetlen államfőválasztást, hogy az emberek dönthessenek és ne a parlamenti többség, amely a miniszterelnök kérése szerint voksol.

Megjegyezte azt is, kíváncsi lenne arra a listára, amin az szerepel, mit enged és mit nem enged a kormányfő. „Jó lenne tudni mi az a mozgástér, amiben egy országgyűlési képviselő mozoghat” – fogalmazott, kifejtve: másként állnának a dolgokhoz, ha tudnák, hogy egy ember szimpátiáját kell elnyerniük.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: Az a bizonyos videó Rubovszky György „elszólásáról” elérhető alább. A videón szereplő idősödő honatyák (Harrach Péter is!) a magas jövedelmük ellenére rájárnak a nyugdíjkasszára is. Az természetesen nem lopás, nekik törvényesen jár! Akiknek nem jár, azok a nép egyszerű gyermekei, vagyis a közszférában alkalmazottak. Kettős mérce, óh el ne hagyj bennünket!

Békéscsaba, 2016. május 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A korrupcióval kapcsolatban Lánczi András a kiindulópont, aki ugye azt mondta, hogy amit mások korrupciónak tartanak, az a Fidesz hatalomgyakorlásának a lényege. Sok fog múlni azon, mit gondolnak erről az emberek. Elfogadják-e a rokonok, barátok helyzetbe hozását, az új tőkésosztály mesterséges létrehozását, vagy ezt korrupcióként értelmezik?” (Részlet a Török Gábor politológussal készült Orbán után is lesz jobboldal című interjúból) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »