Csak a legális fizetések által csökkenhet a Nyugdíjalap hiánya Ukrajnában

Olekszandr Daniljuk ukrán pénzügyminiszter kijelentette, hogy 2016 végéig nem tervezik megemelni a nyugdíjkorhatárt. A miniszter nem zárta ki azt, hogy az új nyugdíjreform tervezet magába foglalhatja a korhatár fokozatos növelését. A tárcavezető emellett megjegyezte, hogy a Nyugdíjalap hiánya folyamatosan növekszik. Eközben az európai partnerek arra mutatnak rá, hogy Ukrajnának meg kell szüntetnie a nyugdíjellátással kapcsolatos kedvezményeket – írja a RIA Novosztyi.

A Nyugdíjalap nyugdíjellátási részlegének vezetője, Irina Kovpasko a Főváros Hangja rádióadásában elmondta, ahhoz hogy helyreállítsák a Nyugdíjalap költségvetését, szükség van arra, hogy az „egyéb” kiadásokat áthelyezzék az állami költségvetésbe.

„A Nyugdíjalapnál összességében egy olyan lépéstervezet van kidolgozva, amelyben teljesen meg van szüntetve a Nyugdíjalap hiányának a fogalma, ez azonban nem egyszerű, a folyamat végrehajthatósága nagymértékben függ attól, hogy mikor kezd el dolgozni gazdaságunk. Mennyi munkahely lesz, milyen méretűek lesznek a fizetések, hogy mennyire leszünk érdekeltek abban, hogy legalizáljuk a béreket.” – jegyezte meg Kovpasko.

Korábban Pavlo Rozenko miniszterelnök-helyettes sajtószolgálata kijelentette, hogy körülbelül 7 millió ukrán nyugdíja fog növekedni december 1-től, az előre tervezett 10 százalékos emelés eredményeképpen.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: nyugdíj, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »